Subota, 18 rujna, 2021

Sud BiH: Playboy zečica ostaje iza rešetaka, umiješana u ubistva i pljačke

Nemojte propustiti

Sud Bosne i Hercegovine je 2. jula 2015. godine, donio rješenje kojim je određen pritvor optuženoj Slobodanki Tošić koji po ovom rješenju može trajati najduže tri godine, računajući od dana lišenja slobode ili do nove odluke Suda, piše Dnevni avaz.

Podsjećamo, na temelju potjernice raspisane na zahtjev tužioca Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, prekjučer je pravosuđu BiH izručena Slobodanka Tošić, rođena 1986. godine. – Tošić je jedna od optuženih u predmetu kodne akcije „Lutka“ (Bojan Cvijan i dr.) u kojem se većem broju optuženih sudi za krivična djela organiziranog kriminala a nakon njenog bjekstva iz BiH i nepojavljivanja na ročištima u predmetu, Tužilaštvo BiH zatražilo je raspisivanje međunarodne potjernice, nakon čega je Sud BiH raspisao potjernicu. Optužena je lišena slobode na području Republike Hrvatske, nakon čega je izručena Bosni i Hercegovini, saopćeno je prekjučer iz Tužilaštva.

Tošić je bivša učesnica izbora za Miss BiH i Playboy zečica, i nekadašnja djevojka Darka Eleza koji je i u BiH i Srbiji optuživan i osuđen zbog razlčitih krivičnih djela, uključujujući ubistva i pljačke. Mediji su je povezivali s “namještaljkom” čiji je cilj bio ubistvo Elezovog direktnog konkurenta Đorđa Ždrale sa kojim je jedno vrijeme takođe bila u vezi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo