Četvrtak, 29 srpnja, 2021

SUD BiH: Počelo ročište o pritvoru za Alisu Mutap Ramić, policajce DKPT-a i Ožegovića

Autor:NAP

Nemojte propustiti

U pritvoru su odranije Hasan Dupovac, Zijad Mutap i Josip Barić.

Na Sudu BiH počelo je ročište o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje jednomjesečnog pritvora za četvoro uhapšenih u okviru istrage za organizirani kriminal u slučaju “Dženan Memić”.

Tužilaštvo BiH zatražilo je pritvor za Alisu Ramić (Mutap), bivšu djevojku ubijenog Dženana Memića, dva policajca DKPT-a koja su tada prvi naišli u Velikoj aleji na Mutap Nebojšu Veljovića i Nedžada Hrvata, te Muamera Ožegovića koji se dovodi u vezu sa brisanjem snimaka sa videonadzora hotela Crystal za dane 8., 9. i 10. februar 2016. godine.

U pritvoru su odranije Hasan Dupovac, Zijad Mutap i Josip Barić.

“Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi, osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Postupajući tužitelji i tim Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, koji postupaju u ovom predmetu, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, nastavljaju intenzivne istražne aktivnosti u ovom predmetu”, navode iz Tužilaštva BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir prošao pola Evrope pa doživio neugodnost u Kozarskoj Dubici: Policajci mu zaplijenili automobil jer je navodno bio na Interpolovoj listi

Terzići su, kako tvrde, stupili u kontakt s danskom policijom, čiji su pripadnici nakon kratke provjere na engleskom jeziku...

Možda vas zanima i ovo