Srijeda, 24 veljače, 2021

Sud donio odluku: Avdo oslobođen optužbe za kršenje mjera izolacije, traži javno izvinjenje od Tužilaštva

Autor:Fena

Nemojte propustiti

Proglašene oštrije mjere: Od sutra se primjenjuje nova naredba Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS objavio je nove naredbe, preporuke i mjere koje stupaju na snagu 25. februara 2021....

BiH napravila važne korake ka NATO-u: Formirana komisija, usvojen Program reformi i biće poslan u Brisel

Ministrica Turković je kazala kako su i svi srpski ministri glasali za Program reforme i da se on u...

Palmer pohvalio Dodika zbog skidanja table sa imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića

U intervjuu za Glas Amerike, Matthew Palmer, zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Država za Evropu i Evroaziju, te specijalni...

SIPA na terenu: Novi pretresu u Sarajevu u slučaju Dženan Memić

Nakon okončanja pretresa postupajući tužitelj odredit će se prema daljim aktivnostima a istraga u predmetu intenzivno se nastavlja. Po nalogu...

– Doveden sam na rub egzistencije uz nepravdu koja mi je nanesena. Konsultovat ću se sa advokatima jer zaista bi neko trebao da odgovara kada nevine ljude optuži – kazao je Muslimović.

Presudom Općinskog suda u Goraždu Avdo Muslimović iz Ustikoline danas je oslobođen optužbe za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Optužnicom, koju je kantonalno Tužilaštvo u konačnici povuklo, Muslimović se teretio da je u vrijeme kada mu je određena izolacija zbog zaraze koronavirusom, zatečen izvan svoje kuće, čime je prema optužnici počinio krivično djelo.

Ovaj jedinstven slučaj u BiH okončan je u korist Muslimovića koji je, kaže, dokazao ono što je znao od samog početka.

– Sudinica je izrekla presudu na osnovu povlačenja tužbe od Kantonalnog tužilaštva. Rečeno je da nisam kriv odnosno da nisam počinio krivično djelo niti prekršio izolaciju svih 25 dana koliko je trajalo moje liječenje – kazao je Muslimović.

Ističe, međutim, da slučaj za njega nije završen, jer je zbog ove višemjesečne agonije pretrpio ogromnu štetu

– Enormna mi je šteta napravljena i zdravstveno i ekonomski uz poniženje koje sam doživio u ovo pola godine. Doveden sam na rub egzistencije uz nepravdu koja mi je nanesena. Konsultovat ću se sa advokatima jer zaista bi neko trebao da odgovara kada nevine ljude optuži. Pod emocijama sam još, teško je meni i mojoj porodici i nadam se da će pravda biti zadovoljena i da će oni koji obavljaju javne funkcije voditi računa kako i šta rade – ističe Muslimović.

Dodaje da je tražio i javno izvinjenje Tužilaštva BPK Goražde.

– Tražio sam od Tužilaštva i javno izvinjenje jer je u javnost otišlo da postoje osnovi sumnje da sam počinio krivično djelo, a znali su da nisam. Smatram da je namjera bila veća od planirane kazne, u čemu se i uspjelo jer su ugrozili moj život, zdravstveno i egzistencijalno. Još uvijek sam pod lijekovima i moram nastaviti terapije kako bi bio psihički stabilan i nastavio život sa porodicom – kazao je Muslimović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tegeltija tvrdi: Pfizer nas ucjenjuje, vrijeme je da prestanemo biti fini prema njima

"Obećali su 27.000 vakcina sada i krajanje vrijeme je da prestanemo biti fini prema njima jer je njihova obaveza...

Možda vas zanima i ovo