Utorak, 30 svibnja, 2023

Sud na Sokocu tvrdi da je Čavčić priznao prekršaj zbog namaza, na nalogu piše suprotno

Autor:Stav.ba

Nemojte propustiti

Čavčić je rekao za Stav da je očekivao ovakvu reakciju sokolačkog suda te da neće odustati od pravde.

Sarajlija Bajro Čavčić je 19. januara, s grupom odraslih i djece na planini Trebević, u mjestu Brus na teritoriji općine Istočno Sarajevo, obavio podne-namaz. Policija iz Istočnog Starog Grada, stanica Trebević, uručila mu je prekršajni nalog i kaznu u iznosu od 100 KM.

Službenici MUP-a RS su naveli kako se grupa “nepristojno ponašala – obavljala namaz, čime je izazvala uznemirenost javnosti”.

Upravo se čita:  Bećirović: Povratnici u Trebinju moraju imati adekvatnu podršku

Čavčić, koji je pod pritiskom potpisao preuzimanje naloga, žalio se Osnovnom sudu na Sokocu, ali je dobio odgovor u kojem se navodi da je odbijen njegov zahtjev za sudskim odlučivanjem.

Kako stoji u obrazloženju, okrivljeni je prihvatio odgovornost za prekršaj stavljanjem svog potpisa u dijelu prekršajnog naloga gdje je navedeno: “Prihvatam odgovornost za prekršaj opisan u ovom prekršajnom nalogu i odričem se prava na sudsko odlučivanje”.

Upravo se čita:  Lopovi ukrali tri suncobrana iz objekta koji se nalazi kod Policijske stanice u Visokom

S obzirom na to da je snimio fotografiju prekršajnog naloga, koju je kasnije i objavio na društvenim mrežama, iz nje se jasno vidi da je potpisao upravo suprotno – da je primio nalog, ali da ne prihvata odgovornost.

Prekršajni nalog

Bajro Čavčić rekao je za Stav da je očekivao ovakvu reakciju sokolačkog suda te da neće odustati od pravde.

Upravo se čita:  Brojne višečlane porodice ostale bez 350 KM dječijih dodataka

– Pored toga što smo im dostavili kopiju naloga u kojem jasno stoji da ne prihvatam odgovornost, oni su se odlučili izdati rješenje u kojem piše da sam prihvatio odgovornost. Poslat ćemo im žalbu pa ćemo vidjeti dokle će ići njihov bezobrazluk. U svakom slučaju, nećemo odustati – kazao je, dodavši kako ostaje pri svojoj odluci da neće platiti kaznu.

Pročitajte još

Izdvajamo

Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

Pregledom putničkog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u skrivenim dijelovima vozila pronađeno je 1.828 kutija cigareta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih...

Možda vas zanima i ovo