Četvrtak, 24 lipnja, 2021

Sud odobrio vladi SAD-a nastavak nadzora telefonskih komunikacija

Nemojte propustiti

Američka vlada objavila je u petak da joj je sud koji nadgleda njezine obavještajne aktivnosti odobrio zahtjev za nastavkom programa nadzora telefonskih komunikacija, jednog od dvaju programa prikupljanja podataka koji je nedavno razotkrio bivši suradnik američke Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA) Edward Snowden.

Ilustracija
Ilustracija

Ured direktora za nacionalnu obavještajnu zajednicu (ODNI) objavio je da je njegova ovlast za provedbu tog programa istekla u petak i da je vlada zatražila i dobila dozvolu za njegov nastavak od suda koji nadgleda vladine obavještajne aktivnosti temeljem Zakona o obavještajnom nadzoru u inozemstvu (FISA).

ODNI je istaknuo da je tu odluku odlučio objaviti radi veće transparentnosti u svojem radu nakon što je Snowden razotkrio programe za praćenje telefonskih komunikacija i elektroničke pošte u svijetu. Visoki američki dužnosnik rekao je ranije u petak da obavještajni dužnosnici rade na tome da javnosti omoguće uvid u informacije o tom programu.

Izvor: Net.hr

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo