Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Sudbina dječaka potresla svijet: Roditelji ga izgladnjivali i mučili do smrti

Nemojte propustiti

Britanci Magdalena Lužak (27) i Marijus Krezolek (33) više od godinu dana brutalno su mučili, hranili samo solju i pretukli do smrti Magdaleninog sina Danijela Pelkea (4). Monstrumi su zbog tog zločina uhapšeni u martu ove godine, juče su pred sudom otkriveni stravični detalji maltretiranja djeteta.

danijel-pelke_1356170620_420x0Magdalena i Marijus mališana su držali zaključanog u sobi od januara 2011. i više od godinu dana izgladnjivali ga i fizički maltretirali. Tek početkom ove godine dječak je zbog povrede glave izgubio svest, pa je majka monstrum pozvala telefonom hitnu pomoć. Bolničari su pronašli malog Danijela bez svijesti u porodičnoj kući u Holbruksu kod Birmingema i prevezli ga u urgentni centar. Međutim, mali Danijel ipak nije uspeo da preživi i ubrzo nakon pružanja ljekarske pomoći je umro u bolnici.

Obdukcijom je otkriveno da je nesrećni dečak preminuo od teških povreda glave, ali su ljekari pronašli i prelome ruku, modrice i posekotine po čitavom tijelu. Jetra i bubrezi su mu takođe bili uništeni zbog soli koju je jeo.

Iako je par negirao krivicu za taj zločin, protiv njih je podignuta optužnica za bolesno tretiranje djeteta, njegovo zanemarivanje, napuštanje i izlaganje nepotrebnoj patnji, nanošenje tjelesnih i psihičkih povreda, zaključavanje u sobi i hranjenje solju. Suđenje ovim monstrumima počeće u maju 2013. Njima preti kazna od po 20 godina robije, prenosi “Kurir”.

Komšije ništa nisu čule

Komšije monstruma Magdalene Lužak i Marijusa Krezolek tvrde da nisu znali šta se događa sa malim Danijelom sve dok u novinama nisu pročitali vijest o stravičnom zločinu. – Bili su tihi, nikada nismo čuli galamu iz njihove kuće. Danijela smo rijetko viđali, ali je on izgledao normalno. Stravična smrt sve nas je iznenadila i šokirala – ispričao je jedan komšija.

(Bh-index)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Telemach BH osvojio nagradu za najbolju digitalnu kampanju u kategoriji inovacija

Najbolja digitalna kampanja u kategoriji inovacija po ocjeni stručnog žirija je kampanja „EON - Jedinstvena ponuda“ kompanije Telemach BH...

Možda vas zanima i ovo