Utorak, 18 siječnja, 2022

Sukob Nešića s opozicionarima u RS, niže se reakcija na reakciju

Nemojte propustiti

Nenad Nešić je u razgovoru za N1 optužio, prije svega SDS za gunitak izbora u Prijedoru, navodeći da je i Nebojša Vukanović radio protiv DNS-a.

Nakon što je Jelena Trivić iz PDP-a optužila Nenada Nešića, predsjednika DNS-a da po nalogu Milorada Dodika (SNSD) napada opoziciju u Republici Srpskoj, a nakon izbora u Prijedoru stiže nova Nešićeva reakcija. Poručio je da ne zna šta je Trivić naljutilo “od istina koje je rekao pa da se pridruži diskvalifikacijama kojima se do sada služio Nebojša Vukanović”.

“I pauci u njihovim kancelarijama znaju da su svi napadi na mene i DNS prethodnih mjeseci plod toga da ne mogu da se sporazumiju o kandidatima za inokosne funkcije i da se oko toga svađaju. Mene u to ne uvlačite. Ja sam dao konkretan prijedlog. Realan prijedlog. Ja želim da budemo okupljeni i efikasni, za Republiku Srpsku a ne protiv nje. Na kraju, Vi ste tekst pustili u javnost. Ja sam htio da o tome razgovaramo tako što se gledamo u oči jer istina je na mojoj strani”, poručio je, između ostalog, Nešić.

Podsjetimo, Nešić je u razgovoru za N1 optužio, prije svega SDS za gunitak izbora u Prijedoru, navodeći da je i Nebojša Vukanović radio protiv DNS-a.

Na to su uslijedile reakcije iz opozicije, prije svega Maje Dragojević Stojić iz prijedorskog SDS-a koja je poručila da je rekla Nešiću da što manje vremena provodi u Prijedoru kako bi narod stekao povjerenje u promjene s obzirom na to da ne vjeruje onima koji su godinama bili odani SNSD-u.

Potom je reagovala i Jelena Trivić (PDP) koja je također spomenula da Nešić po Dodikovim instrukcijama napada opoziciju.

Više s weba

Izdvajamo

Zora Vidović danas na saslušanju u Tužilaštvu BiH

Poslanici NSRS su 10. decembra usvojili niz zaključaka u vezi sa prenosom nadležnosti sa države Bosne i Hercegovine na...

Možda vas zanima i ovo