Subota, 2 prosinca, 2023

Šulić: Zbog prijetnji političkog Sarajeva, spreman sam povući kandidaturu za državnog ministra

Preporučeno

“Ponašanje Osmorke ne odudara ni malo od ponašanja SDA, njihova priča o multietničkoj BiH je nerealna i ni oni sami u nju ne vjeruju”, rekao je Šulić.

Denis Šulić iz SNSD-a kaže da je spreman povući kandidaturu za državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice.

“Zbog prijetnje nastavka blokade važnih infrastrukturalnih projekata u Republici Srpskoj od strane političkog Sarajeva spreman sam da povučem svoju kandidaturu za ministra”, rekao je Šulić.

Upravo se čita:  Ministar Helez zatražio informacije od OSA-e: Da li na teritoriji Federacije BiH postoje ćelije Al Kaide i ISIL-a?

Smatra da bi na taj način onemogućio predstavnike Osmorke da nastave priču o blokadama važnih infrastrukturnih projekata kao što su gasovod i hidroelektrane.

“Ponašanje Osmorke ne odudara ni malo od ponašanja SDA, njihova priča o multietničkoj BiH je nerealna i ni oni sami u nju ne vjeruju”, rekao je Šulić.

Na vijest da će Denis Šulić biti SNSD-ov ministar iz reda Bošnjaka negodovali su brojni političari iz Federacije BiH, među kojima su aktuelna ministrica vanjskih poslova Bisera Turković i državni zastupnik Šemsudin Mehmedović.

Upravo se čita:  Slobodan Vasković razotkriva Milorada Dodika: "Poruke Aleksandru Vučiću u NIN-u nisu slučajne"

Preporučeno za vas

Izdvajamo

BH Meteo: Noćas će temperature pasti za oko 20 stepeni u odnosu na trenutne!

Večeras i u noći na nedjelju (03.12.) očekuje nas nagli pad temperature! Temperatura će u većini mjesta pasti na...

Možda vas zanima i ovo