Srijeda, 26 siječnja, 2022

Sultanija Hurem: Sulejman mi je promijenio život, bila sam na korak do ludila!

Nemojte propustiti

Sultanija Hurem jedna je od najznačajnijih ličnosti u turskoj historiji. Ona je prva žena koja je dobila status supruge Sulejmana Veličanstvenog i tako promijenila zakon star nekoliko vijekova koji je sultanima dozvoljavao bigamiju.

sultanija huremŽivot najvećeg vladara Otomanskog carstva i njegove voljene Hurem ekranizovan je u seriji “Sulejman Veličanstveni”, koja obara sve rekorde gledanosti i mnogo dalje od Balkana.

Meryem Uzerli briljantno je oživjela ženu koju samo smrt može da zaustavi u njenim namjerama, budući da se potpuno posvetila ulozi koja joj je donijela veliku popularnost ne samo u Turskoj, već i u svim zemljama u kojima se prikazuje saga o čuvenom sultanu. Talentovana Njemica turskog porijekla, čiji je glumačko umjeće za kratko vrijeme osvojilo i kritiku i publiku, rođena je prije 29 godina u Kaselu. Odrasla je u građanskoj porodici modernih shvatanja, koja se nikako nije uklapala u stereotip o imigrantima. Bavila se muzikom, manekenstvom i humanitarnim radom, snimila je u Njemačkoj nekoliko filmova i serija, ali rad na ovom projektu promijenio je njen život iz korjena. U trenutku kada je namjeravala da odustane od karijere postala je jedna od najvećih zvijezda u ovom dijelu svijeta.

“Život koji sam vodila prije nego što sam dobila ponudu da zaigram u seriji polako je počinjao da liči na pakao. Rođena sam u Kaselu, a glumu sam studirala u Hamburgu. Od šest godina studija, tri sam provela u životarenju. Kada mi je sve dosadilo, otišla sam u Berlin kako bih tamo okušala sreću i pokušala da pronađem posao. Obećavali su mi karijeru, filmove, uloge u pozorištu… Međutim, kako je vrijeme prolazilo, shvatila sam da od svega toga nema ništa. Godinu dana besciljno sam lutala Berlinom. Dešavalo se da sedmicama ne izađem iz kuće, ponekad se danima nisam tuširala… Kada sam bila na korak do ludila, zazvonio je telefon. Prijatelj mi je rekao da se u Turskoj održava probno snimanje za Sulejmana i da bih mogla da se prijavim za ulogu Hurem, zavodljive robinje. Sve što je trebalo da uradim bilo je da istog trenutka uskočim u avion i odem u Istanbul.”

(Bh-index/Svet)

Više s weba

Izdvajamo

Austrijski “Heute”: Niko ne donosi više korone od Bosanaca

Dobra vijest je, piše Heute, što su se slučajevi zaraženih koronom među putnicima koji se vraćaju iz gotovo svih...

Možda vas zanima i ovo