Petak, 17 rujna, 2021

Suprug porodilje koja je preminula u Kliničkom centru: Rekla mi je da joj je loše i da je krv svuda oko nje

Nemojte propustiti

SRBIJA – Komentarišući uzrok iznenadne smrti svoje supruge, Boris kaže da očekuje rezultate obdukcije, ali da ima neke sumnje.

Suprug Dragane Savić (34), porodilje koja je u ponedjeljak preminula u Klničkom centru u Nišu, tvrdi da je ona bila potpuno zdrava te da sumnja da je njena smrt posledica propusta u postporođajnom zbrinjavanju.

– Bila je jaka kao stena, kada je pre deset godina rodila prvo dete, oporavila se izuzetno brzo. Ma, odmah posle porođaja je bila na nogama, zato nisam bio zabrinut kada je ponovo otišla u bolnicu. U 18:45 sati se porodila, javila mi se oko 22 sata, ali nije zvučala dobro. Kazala mi je da joj je loše i da je krv svuda oko nje. Rekla mi je da je ušivena, da ima sedam do devet kopči, ali da i dalje krvari. Nisam bio zabrinut, mislio sam da je pod nadzorom lekara i da će sve biti u redu. Rekao samo joj: “Dobro Gago, sekli su te, odmori malo, bićeš dobro”.

– Malo kasnije sa njom se čula i naša desetogodišnja ćerkica, pričale su o bebi… Ja sam joj preko vibera slao poruke, tešio sam je i slao joj poljupce. Nastavili smo slavlje, priznajem bio sam pripit, srećan što sam postao otac po drugi put pa sam, nakon što sam ispratio goste, zaspao – opisuje Boris događaje koji su prethodili tragediji.

Ono što mu je bilo čudno je što, kada se probudio, u telefonu nije bilo novih poruka od njegove voljene žene.

– Telefon mi je bio prazan, uključio sam ga i pogledao u viber… Tamo ništa… Odmah mi je bilo sumnjivo, jer, ona me je obožavala. Znam da bi mi slala ljubavne poruke i poljupce, a nije bilo ničeg. Nije prošlo mnogo, u sobu uđe moj otac… Kaže: “Došao čika Bora!” To je njen otac, nešto me je žacnulo, zapitao sam se šta će on kod nas tako rano. Bio je zabrinut, kaže: “Ništa mi se ovo ne sviđa što se ne javlja.” Ja sam i dalje pokušavao da budem pozitivan. Rekao sam mu: “Doneli su joj bebu, verovatno je izmorena.

– Tada je tastu zazvonio telefon, javio se neki doktor jer su mu preneli da je on zvao više puta da pita za Draganu. Upitao ga je da li je on suprug, tast je kazao da je njen otac, a lekar mu je rekao da dođe u bolnicu. On ga je pitao da li je Dragana dobro, doktor je kazao ne – kazuje ožalošćeni muž.

Foto: Telegraf

Sa tastom je kao bez duše otišao u bolnicu gde su im potvrđene najcrnje sumnje.

Pitao sam da li mi je žena živa? Rekli su: “Ne”. Užasnuo sam se, svašta sam im kazao, bio sam mnogo uznemiren. Tražio sam da je vidim, bila je modra, u ustima joj je bila cevčica, ispucali su joj kapilari po grudima. Bilo je strašno, zatražio sam da je našminkaju pre sahrane, da bude lepa kao lutka – vajka se očajni muž.

Komentarišući uzrok iznenadne smrti supruge, Boris kaže da očekuje rezultate obdukcije, ali da ima neke sumnje.

– Razgovarao sam sa nekim poznanicama, babicama u penziji koje pretpostavljaju da nakon porođaja nije očišćena, da je ostao deo posteljice ili nešto, što je izazvalo krvarenje a da je moguće da je i tokom tog zahvata zakačena neka arterija. Mogu samo da kažem da je ona bila jaka kao stena, stub kuće i da greška što je više nema, može da bude samo lekarska – zaključuje tužnu ispovest Boris.

Dragana će biti sahranjena danas na groblju u Vrežini.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik Bosnu i Hercegovinu ne smatra svojom državom, a plaću prima od novca bh. građana

Milorad Dodik, ne propušta priliku da se odriče BiH. Iste one zemlje u kojoj živi, gdje mu je imovina...

Možda vas zanima i ovo