Srijeda, 8 prosinca, 2021

Suprug tražio: Ugasili aparate ženi (33) u 22. sedmici trudnoće

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Marlise Munoz (33) srušila se u kupaonici u 14. sedmici trudnoće. Suprug je odmah tražio da se ugase aparati. Bolnica je tvrdila da je život bebe bitniji. Sud je presudio.

Američke vlasti skinule su trudnicu s aparata za održavanje na životu. Teksaški sud presudio je u petak kako bolnica John Peter Smith mora ‘zaustaviti mjere za održavanje na životu’ Marlise Munoz (33).

Marlise se srušila u svojoj kupaonici u 14. sedmici trudnoće, piše BBC. Pronašao ju je suprug Erick. Od tada nije dolazila k svijesti. Vjeruje se kako je imala ugrušak u krvi, ali tačan uzrok još se ne zna.

Njezina porodica odmah je tražila da je puste da umre, ali bolnica je inzistirala da imaju pravnu dužnost čuvati nerođeno dijete.

– Naša Marlise konačno počiva u miru, a porodica konačno može skupiti snagu i završiti nepodnošljivo dugo i mučno putovanje – rekao je advokat porodice u izjavi.

Njezin suprug Erick tužio je bolnicu 14. januara. Tvrdio je kako je održavanje na životu protiv njezinih uvjerenja. Marlise je radila u hitnoj pomoći i znala je sve o održavanju na životu.

Advokat je dokazao i kako je fetus ‘izrazito abnormalan’ zbog manjka kisika. Bolnica se branila kako njezine želje nisu bitne jer je u pitanju dijete.

Sudac Wallace presudio je kako je Marlise pravno mrtva. Naredio je da se aparati ugase u nedjelju u 17 sati po lokalnom vremenu. Bila je u 22. sedmici trudnoće.

(24sata.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Grlić Radman poručio Milanoviću: Genocid je genocid, tu se ne propitkuje broj žrtava! Postoji samo genocid!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je u nekoliko navrata komentarisao genocid u Srebrenici prvenstveno nakon što je HDZ uz SNSD...

Možda vas zanima i ovo