Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Supruga Muamera Zukorlića iznijela “tajne” detalje iz njegovog života: Samo sam ja to znala

Preporučeno

– Uspjeli smo ga ubjediti da se operiše, iako nije mogao zamisliti da će njegova prsa biti razrezana, i noć u oči smrti smo razgovarali koju bolnicu trebamo odabrati.

Nakon rezultata nalaza obdukcije kojima je potvrđeno da je bivši sandžački muftija Muamer Zukorlić umro priorodnom smrću, oglasila se njegova supruga Elma Elfić-Zukorlić.

Ona je izjavila da je Muftija bio bolestan od 2007. godine, da je za njegovu bolest znala samo ona te da je on insistirao da niko više ne sazna.

– Od te godine, pa do njegove smrti, smo se redovno liječili, išli kod najboljih ljekara i pratili njegovo stanje. Na svaki pregled išli smo zajedno, kao skoro sve velike stvari koje smo zajedno radili, zajednički odlazak između ostalog, imao je za cilj da se stekne utisak u čekaonama, gdje bi bilo inače puno ljudi, da sam ja ta koja sam bolesna a ne on. Čak bih zamolila sestrice na prijemu da se za njegov termin prozovem ja, jer sam ja osoba koja je isti zakazala – objašnjava Elfić-Zukorlić.

Upravo se čita:  Policija zaustavila vlasnika lokalne kafane, evo šta su mu pronašli ispod poklopca motora

Ističe kako sa njim nije bilo lahko te da nije prihvatao činjenicu da je bolestan.

– Nije volio odlaske kod ljekara, žalio se doktorima da ga kritikujem da treba da povede računa o stilu svog života, i u šali bi im rekao “ja sam htio drugu ženu a dobio sam drugu majku”. Glavni ljekar dr. Suad Ćatović, kojem se ovom prilikom zahvaljujem u ime mene i moje djece, je izvrstan i savjestan ljekar, koji mi je pored stručnosti pomogao u njegovom liječenju insistirajući i vršeći pritisak da ni jednu kontrolu ne propusti, jer najteži dio njegove bolesti je bio odvesti ga do ordinacije na kontrolu – pojašnjava.

Upravo se čita:  Slovenija uvodi rigorozne mjere u saobraćaju

Uspjeli smo ga ubjediti da se operiše, navodi dalje, iako nije mogao zamisliti da će njegova prsa biti razrezana, i noć u oči smrti smo razgovarali koju bolnicu trebamo odabrati.

– Božijom voljom nije došlo do operacije. Danima nakon njegove smrti plakala sam žaleći što ga nismo ubijedili da ode na operaciju ranije. Danas, izvještajem obducenata smo saznali da nismo zakasnili, aorta nije pukla, umro je prirodnom smrću prestankom rada srca. Tačno onako kako je vjerovao da mu je Allah dž.š. odredio trenutak smrti njegovim rođenjem – objavila je muftijina supruga.

Upravo se čita:  Slovenija je masovno kažnjavala ljude u koroni. Sad im vraća novac i briše dosjee!

Hvala Bogu nije ni otrovan, jer ko kod ga je poznavao mogao ga je samo voljeti, zaključila je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Elma Elfić Zukorlić (@elf_zu)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo