Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Supruga povrijeđenog rudara: Haris je izgubljen zbog tragedije, imao je bolove ali sada je bolje

Nemojte propustiti

Ponovo je došlo do tragedije u rudniku. Da je ovo jedan od najopasnijih poslova kazuje nam nova nesreća, koja je uzela živote ljudima, koji su uprkos strahu i neizvjesnosti, vrijedno radili za svoje porodice.

U jami Begići-Bištani RMU Kakanj stradali su Muhamed Sarač (47), Nermin Mušija (38), Mijo Stojičić (39) i Sejad Gađun (44).

Nakon rušenja podgrede poginula su četiri rudara, a povrijeđeni su Haris Mušija (43) i Džemal Ibrahimspahić (35), koji su smješteni u bolnicu.

Za naš portal, o zdravstevnom stanju povrijeđenog Harisa Mušije govorila je njegova supruga Ferida.

“Haris je za sada bolje. Jutros je imao velike bolove ali sada je bolje. Čekaju da se svi nalazi pripreme pa da se izvrši operacija, ali ne znam da li će danas ili sutra, zaista to ne znam, dali su mi samo pet minuta da ga vidim. On kod sebe nema telefon, ostao je u ormaru na rudniku tako da vam se ni on ne može javiti. Ima lom poviš koljena, to je sve što znam o njegovoj povredi”, kaže za Source.ba supruga povrijeđenog rudara Ferida Mušija.

Iz rudnika su kazali da je do nesreće došlo zbog urušavanja drvene podgrade direktno na radnike koji su se nalazili na tom području. Harisova porodica kaže da je on u velikom šoku.

“Haris je izgubljen , ne može da vjeruje da se desila tragedija. Imamo jednog sina. Pogodilo ga je mnogo i gubitak rođaka Nermina. Nisam još ni stigla da ih obiđem, ali komšije kažu da je kod njih u kući zaista velika tuga. Nerminu nismo još ni rekli ko je sve poginuo i ko je povrijeđen, tako da on još uvijek nema sve informacije, izgubljen je i uplašen. Sutra smo ponovo kod njega i nadamo se da će ići na bolje”, govori Ferida.

Za vrijeme treće smjene u rudniku je bilo 28 rudara. Iza poginulih su ostale žene i djeca. S obzirom da su često ovakvi ishodi vidljivi, kada su u pitanju rudnici u BiH, očito je da se u sigurnost ove struke ne ulaže, barem tamo gdje je najneophodnije.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo