Utorak, 30 studenoga, 2021

Sušić i Kovač na dnu liste: Znate li ko je najplaćeniji selektor na Mundijalu?

Nemojte propustiti

Sušić nakon stopostotnog učinka pred SP: Neće biti „flastera“ na Messiju

Selektor Rusije Fabio Capello ubjedljivo je najplaćeniji selektor među trenerima reprezentacija koje učestvuju na Svjetskom prvenstvu. Italijanski stručnjak, prema objavi engleskih medija, prima nešto manje od sedam miliona funti, odnosno 8.2 miliona eura godišnje.

O kakvoj se sumi radi najbolje svjedoči činjenica da je na drugom mjestu selektor Engleza Roy Hodgson sa duplo manjom godišnjom platom.

Preko dva miliona funti godišnje primaju Cesare Prandelli (Italija), Luis Felipe Scolari (Brazil), Ottmar Hitzfeld (Švicarska), Joachim Low (Njemačka) i Vicente del Bosque (Španija). Od selektora zemalja koje su svrstane u krug najvećih favorita najmanje je plaćen trener Argentine Alejandro Sabella.

selektora-foto-dejli-mejl

Najmanje plaćen je selektor Meksika Miguel Herrera koji prima tek oko 150.000 eura godišnje, a među najmanje plaćenima su i naš selektor Safet Sušić te njegov hrvatski kolegasa Niko Kovač.

Da li će ove cifre uticati na tok prvenstva teško je reći, ali će svakako ispadanje ekipa sa trenerima koji primaju prilično para izazvati veće potrese u fudbalskim savezima tih zemalja i vjerovatno uticati na promjene poslije Mundijala.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo