Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Sušić: Naši igrači su željeli pobjedu više nego ikad

Nemojte propustiti

Selektor nogometne reprezentacije BiH nakon velike pobjede nad Grčkom koja je našoj ekipi širom otvorila vrata prema nastupu  na svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu čestitao je svojim igračima na sjajnoj igri i velikom zalaganju.  
Sušić
– Svaka čast momcima. Osjetio sam da mogu odigrati odličnu utakmicu. Vidio sam da su spremni i da žele pobjedu više nego ikada. Bio sam uvijeđen da ćemo dobiti utakmicu. Odigrali smo briljantno u odbrani – kazao je Sušić.

Selektor je istakao da su igrači pokazali veliko samopouzdanje i da je da su kvalitetniji od Grka.

– Poslije svih dobrih igara, igrači su stekli veliko samopouzdanje. Bez straha su ušli u ovu utakmicu. Daleko smo od Brazila još uvijek, imamo još pet utakmica. Večeras nismo morali pobijediti, bod nam je bio dovoljan da ostanemo prvi, ali narednu utakmicu protiv Latvije, 7. juna  moramo pobijediti – kazao je Sušić.

Njegov kolega na klupi Grčke Fernando Santos istakao je da ekipa sada ima minimalne šanse da ode na SP.

-Čestitam bh. timu na dobroj predstavi, napadačkoj igri koju su prezentirali i naravno pobjedi. Tek nakon pet minuta ušli smo u susret kako treba i nije bilo nekih pretjerano velikih prilika, sve do prvog gola BiH. Nakon ovoga poraza naše šanse su minimalne i sve zavisi od BiH. Mi ćemo se truditi da osiguramo drugo mjesto, koje bi nam donijelo baraž i eventualni plasman na SP. Ne sjećam se kada smo primili tri gola od neke reprezentacije – kazao je Santos.

(Fena/Bh-index)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ko preživi, pričat će: Kajmak na pijaci košta više od 19 KM, a kilogram luka je oko devet maraka

Građani poručuju da su zelene pijace postala jako skupa mjesta kupovine, sa daleko većim cijenama nego u marketima. Na zelenim...

Možda vas zanima i ovo