Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Sušić: Nije mi jasno kako se raspao Željo

Nemojte propustiti

Safet Sušić, selektor reprezentacije BiH bio je u Mariboru na utakmici između Maribora i Željezničara (4-1). Pape je kao i većina navijača Željezničara vjerovala da plavi mogu ostvariti pozitivan rezultat pred revanš na Koševu. Sušić se dan poslije utakmice vratio u Sarajevo.

Foto: Arhiv– Držim se svog ranije najavljenog plana. Dakle, bit ću u Sarajevu u narednom periodu – izjavio je Sušić u intervjuu za novi broj Avazovog “Sporta”.

Jeste li se počeli pripremati za prijateljski susret protiv Velsa?

– Nešto manje od mjesec dana je ostalo do te utakmice. Svakako, da pratim formu naših igrača. Većina ih je na pripremama sa svojim klubovima.

Kakav je Vaš komentar na utakmicu u Mariboru?

– Prvo poluvrijeme plavi su odigrali odlično. Da ne kažem bez greške. Nisu dozvolili protivniku da stvori niti jednu priliku. Uz to su dali gol, što je u tom trenutku bila kapitalna prednost. Međutim, stvarno ne znam šta se desilo u drugom poluvremenu.  Ustvari, nije mi jasno kako se Željo raspao.

U čemu je problem?

– Tvrdim da Maribor nije bolji od Želje. Njima je u prilog išla i činjenica što su na samom otvaranju utakmice dali gol. Potom su drugi pogodak postigli iz sumnjivog jedanaesterca. Za mene je to bilo obostrano guranje. Međutim, vjerovatno se bolje vidi na TV. I kada su primili ta dva gola, vjerovatno se nisu uspjeli vratiti iz šoka.

Šta možete reći o igri Muamera Svrake, koji je bio na Vašem spisku za prijateljske utakmice protiv Irske i Meksika?

– Cijela ekipa je podbacila u drugom dijelu meča. Pa, tako i on.

Mogu li plavi eliminisati prvaka Slovenije?

– Teško. Ipak, trebaju dobiti 3:0. To će biti teško. Međutim, u sportu se čuda dešavaju. Svakako, da ću prisustvovati i revanš utakmici na Koševu – istakao je Sušić.

Čista desetka

Mnogi su mišljenja da je na golu plavih bio Adnan Gušo, da Željo ne bi doživio katastrofu. Vaš komentar?

– Teško je o tome pričati. Pa, prvo poluvrijeme su momci odigrali za čistu desetku. Šta se kasnije desilo, zaista ne znam. U svakom slučaju ponovit ću da Maribor nije bolji od našeg prvaka – mišljenje je Sušića.

 

(Bh-index/Dnevni Avaz)

Više s weba

Izdvajamo

RS pred ekonomskim kolapsom! Zvizdić tvrdi: Dodik bez državne imovine ne može uzimati kredite za RS

Denis Zvizdić smatra da je jedan od glavnih razloga krize to što je, kako je kazao, Bosna i Hercegovina...

Možda vas zanima i ovo