Subota, 19 lipnja, 2021

Sušić: Pratiću i nastupe Anela Hadžića, ima šanse da bude na spisku

Nemojte propustiti

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić izjavio je da u ovom trenutku još nije odredio sastav državnog tima koji će igrati u prijateljskoj utakmici protiv selekcije SAD-a, 14. avgusta na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

“Svaki igrač koji nastupa u dobrom klubu ima šanse da bude na spisku za ovu provjeru. Sada ne mogu reći da li ću uputiti poziv fudbaleru Sturma Anelu Hadžiću. Gledao sam ga ranije dva puta dok je igrao u austrijskom Riedu. Mislim da je dobar fudbaler. Igra na sredini terena, više na poziciji defanzivnog veznog. Njegova tadašnja ekipa Ried nije igrala najbolje. Kada dobije naš pasoš, pratiću ga i dalje. Ima šanse da bude na spisku”, rekao je Sušić.

Strateg naše najbolje selekcije naglasio je da su bh. reprezentativci počeli pripreme u svojim klubovima.

“Prvenstva u Austriji i Švajcarskoj startuju ubrzo. Krajem mjeseca, 30. ili 31. jula objaviću spisak za kontrolni meč sa Amerikom. Ermin Bičakčić trebao bi završiti poslove na dobijanju našeg pasoša i biti u kombinaciji za duel protiv SAD-a. Doputovaću u Sarajevo za sedam-osam dana. Oni koji ne budu imali klub neće se naći na spisku reprezentativaca”, poručio je Sušić.

(Oslobođenje)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo