Nedjelja, 5 prosinca, 2021

Sušić za britanski Observer: Imamo najboljeg golmana na svijetu

Nemojte propustiti

Sušić nakon stopostotnog učinka pred SP: Neće biti „flastera“ na Messiju

Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić i intervjuu za britanski list Observer govorio je o šansama naše reprezentacije na Mundijalu, ali i o protivnicima u našoj grupi, kao i o favoritima za osvajanje trofeja.

Sušić je rekao kako je Argentina apsolutni favorit u našoj grupi, i jedan od najvećih kandidata za osvajanje Mundijala.

“Uz Messija, Aguera, Higuaina, Di Mariju, sigurno da Argentina ima dobre šanse da na kraju postane prvak svijeta. Imaju fantastičnu ekipu. Engleska je, naprimjer, daleko od tog nivoa, iako imaju solidan tim”, rekao je Sušić.

Pape je prokomentarisao i ostala dva protivnika našoj grupi F.

“O Iranu i Nigeriji najviše ćemo saznati na osnovu njihovog meča u ovoj grupi. Nigerija ima dobar tim sa četiri-pet vrhunskih igrača, dok su Iranci za nas nepoznanica. Trudim se, međutim, da ne razmišljam o protivnicima previše, već da se fokusiramo na našu igru”, rekao je Sušić za britanski list.

Kada je riječ o našoj reprezentaciji, Sušić je rekao da mnogi smatraju da nemamo dovoljno iskustvo, ali da to nije baš tako.

“Ne bih rekao da smo neiskusni. Ovaj tim ima dobre temelje, te igrače poput Džeke i Pjanića, koji bi mogli igrati u bilo kojoj reprezentaciji na svijetu”, kazao je Sušić.

Sušić se također nije složio za konstatacijom da je odbrana našeg tima najslabija tačka, i otkrio u koga ima najviše povjerenja.

“Odbranu temeljimo na kapitenu Spahiću, a na golu imamo jednog od najboljih golmana na svijetu. Da mi neko ponudi bilo kojeg golmana umjesto Begovića, ljubazno bih odbio”, naveo je Pape.

Ističe kako je BiH samim plasmanom na Mundijal ostvarila veliki uspjeh, ali je svjestan da će to biti zaboravljeno u slučaju neuspjeha.

“Na Balkanu niko ne priznaje prosjek. Ne prihvatamo taj koncept, ili si najbolji ili najgori”, zaključuje selektor BiH, dodajući kako je naš cilj proći grupu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Žestok sukob Cece i Bosanca u “Zvezdama Granda”

– Ovo je za 6 ko kuća! Ko nije glasao? Sad ću krvi da vam se napijem – šaljivo...

Možda vas zanima i ovo