Subota, 15 svibnja, 2021

Sušića ne zanima FIFA rang lista: “Zanima me samo pobjeda protiv Latvije i prvo mjesto u grupi”

Nemojte propustiti

Naši fudbalski reprezentativci čarter letom iz Sarajeva danas su duže od tri sata putovali do Rige gdje će sutra odigrati kvalifikacionu utakmicu protiv Latvije.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

– Bili smo sami u avionu, tako da je bilo sve mirno i brzo prošlo. Pojedini moji igrači, a posebno moji saradnici se boje leta avionom, tako da nam je bio put dodatno zanimljiviji – u šali je rekao Safet Sušić.

– Dobra je informacija da smo petanesti na FIFA-inoj rang listi, ali iskreno da vam kažem ne zanima me toliko taj poredak, jer već jedan poraz vas može baciti daleko niže od pozicije koju trenutno zauzimate. Mene najviše zanima da pobjedimo Latviju, da budemo prvi u grupi i odemo na Svjetsko prvenstvo, a uz taj scenarij najmanje je važno koji smo pomenutoj listi – istakao je Pape.

– Još uvijek imam jednu dilemu i to možda i nije loše, jer čovjeka tjera na dodatno razmišljanje i analizu. I da imam konačan sastav šta vrijedi da vam ga dam, kada se uvijek nešto može promijeniti. Tu je još jedan trening ispred nas pa ćemo onda donijeti konačnu odluku – kaže naš selektor.

– Latvijska reprezentacija ima motiv nakon dobrog rezultata protiv Turske da ponovi to isto i protiv nas. Bodovno im to ništa ne bi značilo, ali sam siguran kako će uraditi sve da nam oduzmu bod ili bodove. Nadam se da im to nećemo dopustiti uz pravi pristup na terenu – zaključio je Safet Sušić.

Legendarni Pape do povlačenja u svoju hotelsku sobu nebrojeno je puta potpisao autograme prisutnim navijačima, fotografisao se sa njima, te gotovo od svakog dobio poruke podrške, ali i savjete kako voditi reprezentaciju.
Šta da se radi, mi Bosanci i Hercegovci živimo fudbal!
(Reprezentacija.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo