Subota, 19 lipnja, 2021

Susjedima je jasno: “Vučić stvara najmoćniju vojnu silu u regionu”

Nemojte propustiti

Hrvatski mediji pišu da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stvara najmoćniju vojnu silu u regionu.

“U posljednje se vrijeme sve češće, u regionu, postavlja pitanje – zašto se Srbija ubrzano naoružava i može li se govoriti o novoj militarizaciji najveće postjugoslavonske države koja je bila pokretač ili upletena u sve ratove u 90-ima na ovom području.

Aleksandar Vučić povećao je proračunsko izdvajanje za odbranu za čak 44 posto, odnosno srpski porezni obveznici žrtvovaće za Vučićeve ‘vojne planove’ nešto manje od 1,3 milijarde eura (što je najveći vojni proračun u regionu), a trećina toga ide na modernizaciju vojske i kupovanju novog naoružanja, što bi značilo da bi Srbija, ako se sve ostvari, imala najjaču vojsku u regionu. Svi se pitaju radi li to da širi paniku, što za svoj, što za tuđi (ruski!?) račun”, piše “Index.hr”

Portal je naveo da Srbija dobija “vojne poklone” od Rusije i Bjelorusije.

Hrvatski portal, “Dnevno.hr” navodi da je situacija u vojsci Hrvatske zabrinjavajuća, i da Aleksandar Vučić zna šta radi i dobro zna zašto naoružava Srbiju.

Oni smatraju da se time dovodi u pitanju teritorijalni integritet Hrvatske.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo