Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Susret dva premijera: Novalić razgovarao s Fortom o važnim projektima

Nemojte propustiti

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, sa savjetnicima, sastao se danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, s premijerom Kantona Sarajevo Edinom Fortom, kantonalnim ministrom saobraćaja Adnanom Štetom. Sastanku su prisustvovali i federalni ministar unutrašnjih poslova i poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoša Čampara i direktor JP Željeznice Federacije BiH Enes Džafić.

Razgovarano je o važnim infrastrukturnim projektima na području Kantona Sarajevo s fokusom na izgradnju novih saobraćajnica, prvenstveno Prve transferzale i sarajevskog autoputa, odnosno brze ceste kroz Sarajevo.

Zajednički stav učesnika sastanka je da je neophodno što prije poduzeti sve aktivnosti kako bi saobraćaj u Sarajevu bio rasterećen.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o mjerama u cilju sprečavanja negativnih posljedica pandemije na privredu.

Učesnici sastanka su se složili da je pravovremena razmjena informacija i koordinacija na zajedničkim projektima od krucijalne važnosti.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zašto njemački vojnici dolaze u BiH i zbog čega Milorad Dodik u RS-u kreira histeriju

Dolazak njemačkih vojnika, u bh. entitetu Republika Srpska koristi se za sijanje atmosfere straha i spinovanje kako sve to...

Možda vas zanima i ovo