Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Susret ljuti rivala: Milorad Dodik čestitao Drašku Stanivukoviću, gradonačelnik Banjaluke odgovorio objeručke

Nemojte propustiti

Rukovanje Dodika i Stanivukovića osmijehom je propratio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji ih je kasnije pozvao na sastanak kome su prisustvovali i predsjednik gradske Skupštine, Mladen Ilić, kao i premijer Srpske, Radovan Višković i predsjednica Republike, Željka Cvijanović.

Dolazak Aleksandra Vučića po priznanje počasnog građanina, te obećani projekti u Banjaluci, svakako su obilježili ovogodišnju proslavu Dana Grada, ali je još jedan momenat privukao pažnju novinara i javnosti.

Vjerovatno najljući politički oponenti u Republici Srpskoj, lider SNSD i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, bar na trenutak su zaboravili na političke sukobe.

Prlikom dolaska u Banski dvor, na svečanu akademiju, Dodik nije mogao da izbjegne jednog od domaćina, te mu je pružio ruku. Sudeći po fotografijama, rukovanje je bilo srdačno, objeručke sa Stanivukovićeve strane, baš kako i doliči slavljeničkoj, slavskoj atmosferi.

Rukovanje Dodika i Stanivukovića osmijehom je propratio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji ih je kasnije pozvao na sastanak kome su prisustvovali i predsjednik gradske Skupštine, Mladen Ilić, kao i premijer Srpske, Radovan Višković i predsjednica Republike, Željka Cvijanović. Kako je rečeno, razgovaralo se o projektima koje će zajedno provoditiGrad Banjaluka, Vlada Srpske i država Srbija.

U odnosu na prethodne dane, kada su političke podjele u Banjaluci dostigle vrhunac, sjedanje za isti sto i razgovor o projektima nesušno bitnim za Banjaluku i Banjalučane, izgleda kao najava nekih boljih vremena.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo