Petak, 18 lipnja, 2021

Sutra besplatni pregledi kože u Tuzli na Panonskim jezerima

Nemojte propustiti

U okviru društveno odgovorne kampanje „Djeca sunca“, koja ima za cilj informisati i educirati javnost o pravilnoj zaštiti kože od sunca i prevenciji kožnih bolesti, kompanija dm drogerie markt je organizovala besplatne preglede kože za posjetioce kupališta u Bosni i Hercegovini. Pregledi pod nazivom “Sunce, ti i ja…” održat će se u Tuzli, na Panonskim jezerima, 14.7.2013., od 12:00 do 17:00 sati.

dermatolog1Serija edukativno-zabavnih pregleda počela je u Sarajevu 29.6.2013., a u nedjelju 14.7.2013. će posjetioci Panonskih jezera moći obaviti pregled kože te od dermatologa dobiti korisne savjete o prevenciji kožnih bolesti. Pripremljen je zabavni program i aerobik u vodi, a najmlađi će uz klovna i kreativne radionice na zabavan način biti informisani o važnosti zaštite kože od sunca.

“Imajući u vidu činjenicu da se svake godine povećava broj osoba oboljelih od melanoma provođenjem društveno odgovore kampanje ‘Djeca sunca’ želimo da probudimo svijest građana da redovno prate i provjeravaju sve sumnjive mladeže i promjene na koži. Pozvala bih posjetioce Panonskih jezera, kako mlade tako i one malo starije ukoliko imaju sumnjive mladeže na koži da posjete dm kutak u kojem mogu dobiti besplatan pregled i savjet dermatologa”, kazala je Admira Isaković, voditeljica odjela Nabava i Marketing kompanije dm drogerie markt.

U ljetnjim danima izuzetno je važna pravilna zaštita kože od sunca jer je upravo ona preduslov za prevenciju kožnih bolesti. Svake godine se povećava broj oboljelih od melanoma te je veoma bitno pratiti promjene na koži i redovno ići na preglede. Od najranijeg djetinstva potrebno je voditi računa o adekvatnoj zaštiti kože najmlađih te ih educirati na koji način mogu bezbrižno da se se igraju na suncu.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo