Petak, 15 listopada, 2021

Sutra prevoz vozilima Centrotransa s GRAS-ovim kuponima, za đake besplatno

Nemojte propustiti

U vremenu trajanja krizne situacije ministar saobraćaja KS će po nalogu Vlade, u toku sutrašnjeg dana, formirati krizni štab za organizaciju javnog saobraćaja na teritoriji Kantona Sarajevo. Saobraćaj će se organizovati sa jedne lokacije uz obezbjeđenje tehničke podrške, dispečinga, smještaja i obezbjeđenja vozila, i to počevši od 04.04. 2013. godine u 5:00 sati.
Centrotrans - PRESS 1 FF
Organizacija kompletnog saobraćaja u vremenu trajanja krizne situacije povjerena je kompaniji Centrotrans-Eurolines d.o.o.

U toku sutrašnjeg dana Ministarstvo saobraćaja KS objavit će javni poziv svim prijevoznicima u Bosni i Hercegovini za učešće u javnom prijevozu na teritoriji Kantona Sarajevo u vremenu trajanja krizne situacije. Uslove angažovanja drugih prijevoznika, način naplate karata i drugo bit će definisano posebnim ugovorom.

Vlada KS je donijela i zaključak da će učenici i studenti u vrijeme krizne situacije imati besplatan prijevoz, a mjesečni kuponi i godišnje karte za javni gradski prijevoz važit će i u vozilima alternativnog prijevoza.

Ministarstvo saobraćaja će odobriti 12 linija koje su u redovnom postupku usklađivanja kod Ministarstva i to linije Sutjeska-Lješevo, Vijećnica-Crkvica-Dobrinja, Sutjeska-Vogošća, Sutjeska-Donja Vogošća, Ilidža-Drozgometva, Ilidža-Vukovići, Ilidža-Hrasnica, Ilidža-Sokolovići, Nedžarići-Dobrinja, Ilidža-Kobiljača, Ilijaš-Popovići i Sutjeska-Kamenica, a sve prema obavještenju Minstarstva saobraćaja KS o usklađivanju linija od 17.05. 2010. godine.

Vlada je zadužila Minstarstvo saobraćaja da u saradnji sa drugim ministarstvima obezbijedi modalitete evidentiranja prouzrokovane štete, nastale usljed nelegalne obustave saobraćaja radnika KJKP GRAS i to građanima i pravnim licima.

(Klix.ba/Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo