Petak, 18 lipnja, 2021

Sutra u Sarajevu sjednica Predsjedništva BiH

Nemojte propustiti

Predsjedništvo BiH odlučivat će sutra na sjednici u Sarajevu o prihvatanju nepovratne grant pomoći Vlade Japana Bosni i Hercegovini.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Razmatrat će između ostalog i Informaciju o učestvovanju delegacije Ministarstva odbrane BiH na sastanku ministara odbrane država članica Američko-jadranske povelje (A-5), te Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma u oblasti odbrane i sigurnosti između Vijeća ministara BiH i OSCE-a.

Na prijedloženom dnevnom redu je i Prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za Sporazum o finansiranju između Evropske investicione banke i BiH i JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, Tehnička podrška za farmu vjetra Vlašić Travnik – BiH (Tehnička podrška u sklopu Okvira za ulaganje u zapadni Balkan), te Sporazum o finansiranju između BiH i Evropske komisije o programu prekogranične saradnje BiH – Srbija u okviru IPA 2012. godine.

Bit će razmatran i Okvirni finansijski sporazum između Razvojne banke Vijeća Evrope (CEB) i BiH, Republike Hrvatske, Crne Gore i Republike Srbije za finansiranje zajedničkog regionalnog programa za dugoročna stambena rješenja za izbjegle i raseljene osobe (Regionalni program stanovanja), te Protokol između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Slovenije o saradnji u oblasti obrazovanja, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka koja će obradovati cijeli Balkan: Njemačka vlada dozvolit će ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Bosnu i Hercegovinu, kao i...

Možda vas zanima i ovo