Nedjelja, 9 svibnja, 2021

Sutra vanredna sjednica PIC-a: JMBG tema sastanka

Nemojte propustiti

Vanredna sjednica Vijeća za implementaciju mira u BiH (PIC) planirana je za sutra, potvrdio je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

pictures_2013_march_Upravni_odbor_Vijece_za_provedbu_mira_PIC_BiH_rse_280391129Na sutrašnjoj sjednici trebalo bi da budu razmotrene mogućnosti u vezi sa zakonom o jedinstvenom matičnom broju.

Inzko je ranije rekao da je jedna od mogućnosti i nametanje tog zakona, a da bi najbolje bilo da se pronađe neko trajno rješenje u skladu sa odlukom Ustavnog suda BiH.

Britanski ambasador u BiH Nigel Casey očekuje od Vijeća za implementaciju mira BiH da sutra ponovo potvrdi već upućeni poziv Parlamentarnoj skupštini BiH da brzo djeluje kako bi bilo usvojeno trajno rješenje zakona o jedinstvenom matičnom broju građana u BiH.

Iz britanske Ambasade u BiH saopšteno je da je Casey tokom sastanka sa predsjednikom Stranke za BiH Amirom Јerlagićem istakao da su demonstranti pred zgradama institucija BiH zahtijevali od svojih izabranih predstavnika u Parlamentarnoj skupštini BiH da ispune političke i zakonske obaveze, kako bi riješili ovo pitanje u skladu sa presudom Ustavnog suda BiH.

Oni nisu zahtijevali međunarodnu intervenciju, te nije bilo potrebe da Vijeće za implementaciju mira u BiH radi posao za koji su članovi Parlamentarne skupštine BiH plaćeni, istakao je Casey.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tuga u Bosni i Hercegovini: Preminula 24-godišnja studentica

"Pravni fakultet Univerziteta u Travniku je ostao bez drage i vrijedne studentice Farah Fazlagić-Gezgel", saopćili iz obrazovne ustanove te...

Možda vas zanima i ovo