Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Sutra zasjeda Krizni štab, poznata jedna od odluka koja će biti donesena?

Autor:Patrija

Nemojte propustiti

Iako je više puta naglašavano da kantoni mogu donositi restriktivnije mjere, dva kantona su već ublažile mjere u odnosu na one koje je preporučio Krizni štab.

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva sutra će održati sjednicu na kojoj će razmatrati epidemiološku situaciju, a očekuje se da se donese i odluka u vezi odvijanja nastave u drugom polugodištu.

Iako su ranije naredbe i odluke Kriznog štaba na snazi do 31.01.2021. godine, a koje je potvrdila i Vlada FBiH, neki kantoni počeli su donositi odluke koje su u suprotnosti s ovim naredbama. Iako je više puta naglašavano da kantoni mogu donositi restriktivnije mjere, dva kantona su već ublažile mjere u odnosu na one koje je preporučio Krizni štab.

Štab civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona ukinuo je zabranu kretnja od 23 sata do 5 sati ujutro, dok je u Zeničko-dobojskom kantonu donesena odluka o povratku učenika u školske klupe.

U Kantonu Sarajevo se očekuje odluka o odvijanju nastave, a roditelji su još uvijek podijeljeni oko načina izvođenja nastave. Dio roditelja podržava potpuni povratak u školske klupe, dio je za nastavak online režima, a dio je za kombinovani model.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zašto njemački vojnici dolaze u BiH i zbog čega Milorad Dodik u RS-u kreira histeriju

Dolazak njemačkih vojnika, u bh. entitetu Republika Srpska koristi se za sijanje atmosfere straha i spinovanje kako sve to...

Možda vas zanima i ovo