Srijeda, 24 veljače, 2021

Sutra zasjeda Krizni štab, poznata jedna od odluka koja će biti donesena?

Autor:Patrija

Nemojte propustiti

Proglašene oštrije mjere: Od sutra se primjenjuje nova naredba Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS objavio je nove naredbe, preporuke i mjere koje stupaju na snagu 25. februara 2021....

BiH napravila važne korake ka NATO-u: Formirana komisija, usvojen Program reformi i biće poslan u Brisel

Ministrica Turković je kazala kako su i svi srpski ministri glasali za Program reforme i da se on u...

Palmer pohvalio Dodika zbog skidanja table sa imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića

U intervjuu za Glas Amerike, Matthew Palmer, zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Država za Evropu i Evroaziju, te specijalni...

SIPA na terenu: Novi pretresu u Sarajevu u slučaju Dženan Memić

Nakon okončanja pretresa postupajući tužitelj odredit će se prema daljim aktivnostima a istraga u predmetu intenzivno se nastavlja. Po nalogu...

Iako je više puta naglašavano da kantoni mogu donositi restriktivnije mjere, dva kantona su već ublažile mjere u odnosu na one koje je preporučio Krizni štab.

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva sutra će održati sjednicu na kojoj će razmatrati epidemiološku situaciju, a očekuje se da se donese i odluka u vezi odvijanja nastave u drugom polugodištu.

Iako su ranije naredbe i odluke Kriznog štaba na snazi do 31.01.2021. godine, a koje je potvrdila i Vlada FBiH, neki kantoni počeli su donositi odluke koje su u suprotnosti s ovim naredbama. Iako je više puta naglašavano da kantoni mogu donositi restriktivnije mjere, dva kantona su već ublažile mjere u odnosu na one koje je preporučio Krizni štab.

Štab civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona ukinuo je zabranu kretnja od 23 sata do 5 sati ujutro, dok je u Zeničko-dobojskom kantonu donesena odluka o povratku učenika u školske klupe.

U Kantonu Sarajevo se očekuje odluka o odvijanju nastave, a roditelji su još uvijek podijeljeni oko načina izvođenja nastave. Dio roditelja podržava potpuni povratak u školske klupe, dio je za nastavak online režima, a dio je za kombinovani model.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tegeltija tvrdi: Pfizer nas ucjenjuje, vrijeme je da prestanemo biti fini prema njima

"Obećali su 27.000 vakcina sada i krajanje vrijeme je da prestanemo biti fini prema njima jer je njihova obaveza...

Možda vas zanima i ovo