Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Svaki stoti građanin BiH nema televizor

Nemojte propustiti

Regulatorna agencija za komunikacije BiH (RAK) provela je istraživanje javnog mnijenja u vezi sa procesom digitalizacije u BiH. Prema ovom istraživanju, svaki stoti građanin BiH nema televizor! Četvrtina ispitanika navela je prijatelje i rodbinu kao važne izvore informiranja.

daljinski

Pored toga, u našoj zemlji dolazi, u prosjeku, po jedan televizor po domaćinstvu, i to najčešće analogni. U izvještaju RAK-a navodi se još da 0,9 posto bh. građana ne posjeduje TV prijemnik, piše Dnevni avaz.

– Ispitanici u dobi od 18 do 30 godina češće navode internet kao izvor informiranja, dok zaposleni preferiraju štampu. Digitalni TV prijemnici prisutni su u 32 posto domaćinstava, a 24,3 posto ispitanika navelo je da se informira preko prijatelja – saopćeno je iz RAK-a.

Cilj ovog istraživanja je harmonizacija pravnih, tehničkih i ekonomskih aspekata procesa digitalizacije u regiji jugoistočne Evrope s Evropskom unijom.

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Reakcije na Greifovo “priznanje greške” o broju ubijenih Srebreničana

Urednik Haaretza, časopisa u kojem je objavljen ovaj članak, kaže kako “kritičari ovak Greifov potez nazivaju ‘očajničkim pokušajem popravke...

Možda vas zanima i ovo