Utorak, 27 srpnja, 2021

“Sve fudbalerke će morati dokazati da su žene”

Nemojte propustiti

Svjetska fudbalska organizacija FIFA će pred Ženski kup koji će se održati od 6. juna do 5. jula u Kanadi uvesti test provjere spola.

Prema pisanju njemačkih medija, sve članice reprezentacija koje će učestvovati na Ženskom kupu u Kanadi prije početka takmičenja će morati dokazati svoj spol, tj. da su zaista žene. U tu svrhu bit će dovoljna potvrda službenih ljekara reprezentacija. Međutim, sve fudbalerke će morati reprezentacijama donijeti i potvrde od svojih liječnika.

Menadžerica njemačke reprezentacije Doris Fitschen potvrdila je ovu informaciju kazavši kako je ženska fudbalska reprezentacija Njemačke već ispunila tu obavezu.

“Uvjeravam vas da su sve naše fudbalerke žene”, kazala je Fitschen.

Jedna od njemačkih reprezentativki Lena Goessling kazala je da nije ozbiljno shvatila ovaj test te da je on bio zabavan.

Na prethodnom Svjetskom fudbalskom kupu za žene pojavile su se sumnje da li su pojedine fudbalerke afričkih reprezentacija zaista žene. Kako bi se izbjegle sve dileme, FIFA je uvela pravilo o dokazivanju spola.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedna “šuplja priča”: Milorad Dodik mora glasati u Predsjedništvu ako ne želi biti preglasan

Važno je napomenuti da Dodik nikada nije propuštao dolazak na sjednice Predsjedništva BiH upravo zbog bojazni da bi neke...

Možda vas zanima i ovo