Srijeda, 24 veljače, 2021

Sve je krenulo od Iranca: Nakon haosa u Blažuju, BiH protjeruje šest migranata

Autor:Fena

Nemojte propustiti

Proglašene oštrije mjere: Od sutra se primjenjuje nova naredba Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS objavio je nove naredbe, preporuke i mjere koje stupaju na snagu 25. februara 2021....

BiH napravila važne korake ka NATO-u: Formirana komisija, usvojen Program reformi i biće poslan u Brisel

Ministrica Turković je kazala kako su i svi srpski ministri glasali za Program reforme i da se on u...

Palmer pohvalio Dodika zbog skidanja table sa imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića

U intervjuu za Glas Amerike, Matthew Palmer, zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Država za Evropu i Evroaziju, te specijalni...

SIPA na terenu: Novi pretresu u Sarajevu u slučaju Dženan Memić

Nakon okončanja pretresa postupajući tužitelj odredit će se prema daljim aktivnostima a istraga u predmetu intenzivno se nastavlja. Po nalogu...

Služba za poslove sa strancima u saradanji s MUP-om Kantona Sarajevo nastavlja s aktivnostima na identifikovanju i procesuiranju migranata koji su bili vođe nereda.

Inspektori Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine (SPSBiH) su u saradnji s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) preduzeli mjere i radnje, te procesuirali državljanina Irana, čije ponašanje je bilo povod nereda u privremenom prihvatnom centru (PPC) Blažuj 20. januara u večernjim satima.

Služba za poslove sa strancima je spomenutoj osobi, izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine u periodu od tri godine.

Državljanin Irana stavljen je pod nadzor u Imigracioni centar, gdje će boraviti dok se ne steknu uvjeti za njegovo udaljenje s teritorije BiH.

U saradnji Službe za poslove sa strancima i MUP-a Kantona Sarajevo, prepoznato je i pronađeno još pet osoba, učesnika događaja u PPC Blažuju, kojima je Služba za poslove sa strancima izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji BiH.

Među tim osobama su tri osobe, državljani Afganistana, a dvije državljani Pakistana.

Osobe su stavljene pod nadzor u Imigracioni centar, gdje će boraviti do udaljenja s teritorije BiH.

Služba za poslove sa strancima u saradanji s MUP-om Kantona Sarajevo nastavlja s aktivnostima na identifikovanju i procesuiranju migranata koji su bili vođe nereda.

U neredima u privremenom prihvatnom centru u Blažuju među oštećenim vozilima je i jedno službeno vozilo Službe za poslove sa strancima, saopćeno je iz ove službe.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tegeltija tvrdi: Pfizer nas ucjenjuje, vrijeme je da prestanemo biti fini prema njima

"Obećali su 27.000 vakcina sada i krajanje vrijeme je da prestanemo biti fini prema njima jer je njihova obaveza...

Možda vas zanima i ovo