Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Sve je krenulo od lažne Viber poruke: Sarajlija ostao bez 1200 KM!

Nemojte propustiti

Lice je fotografisalo bankovnu karticu i poslalo putem poruke, nakon čega je uvidom u bankovni račun ustanovilo da mu je skinuto 1.200 KM

Licu iz Sarajeva skinuto je sa bankovnog računa 1.200 KM i prebačeno na račun sportskih kladionica kada je poslalo fotografiju svoje bankovne kartice pošto je primilo poruku na “Viberu” da je dobitnik poklon-vaučera banke.

Policijskoj stanici Istočna Ilidža prijavljeno je da je četrdesetdvogodišnje lice iz Sarajeva dobilo poruku na “Viberu” kojom je obaviješteno da je dobitnik poklon-vaučera banke u određenom novčanom iznosu, te da je potrebno da banci dostavi broj bankovne kartice.

Lice je fotografisalo bankovnu karticu i poslalo putem poruke, nakon čega je uvidom u bankovni račun ustanovilo da mu je skinuto 1.200 KM, a uvidom u listing transakcije utvrđeno da je ovaj iznos prebačen na račun sportskih kladionica, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na građane, korisnike telefona i svih društvenih mrža, da budu oprezni prilikom njihovog korištenja i ustupanja svojih ličnih podataka kako ne bi došlo do zloupotrebe, kao i u svim situacijama u kojima se od njih traže lični podaci, naročito na društvenim mrežama na kojima je identitet tražioca nepoznat.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo