Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Sve spremno za doček pape Franje, Sarajevom odiše radost

Nemojte propustiti

U olimpijskom dvorani Huan Antonio Samaran (Zetra) održana je posljednja pres konferencija Organizacionog odbora ta doček pape Franje, a obratili su se predsjednik OO Dragan Čović i kardinal Vinko Puljić, piše bh. novinska agencija Patria.

Čović je ovom prilikom kazao da je dolazak pape Franje historijski događaj kako za katolike tako i za sve narode u BiH koji sa radošću dočekuju dragog gosta i to se vidi na svakom koraku.

– Za tri mjeseca uspjeli smo organizirati sve da možemo kazati da smo spremni za doček pape. Za 11 sati koliko će papa Franjo biti u Sarajevu na nekoliko lokacija obezbijeđeni su svi sigurnosni, tehnički, organizacijski aspekti – kazao je Čović dodajući da će se svi posjetioci sutra u Sarajevu osjećati sigurno.
– Imamo snažan organiziran sistem koji brine o sigurnosti i zamolio bih sve da imate povjerenje u Odbor za sigurnost jer oni to rade na najbolji način. Nemojte biti opterećeni sigurosnim pitanjima. Opustite se. Oni koji brinu o sigurnosti radit će svoj posao – kazao je Čović.

Kako je istaknuto na pres konferenciji kojoj je prisustvao veliki broj novinara iz BiH, regiona, ali i cijelog svijeta iz Sarajeva je poslana pozitivna slika.

Kardinal Vinko Puljić kazao je da mu je puno srce zadovoljstva koliko je ljubavi ugrađeno u pripremu dočeka pape Franje.

– Zahvaljujem se na radu svih koji su pripremali doček. Gradom odiše radost, nešto lijepo očekujemo – kazao je Puljić.

On je naveo i da je centralni događaj misa na stadionu Koševo, ali da to ne znači da se manje vrednuju ostali događaji.

– Pozivam građane na gostoljubivost i strpljenje, kao i vjernike.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Razočarenje za mnoge koji će ljetovati u Crnoj Gori: Evo šta se sve zabranjuje

U Crnoj Gori se zabranju žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru. Zbog nepoštovanja...

Možda vas zanima i ovo