Srijeda, 12 svibnja, 2021

Sve spremno za masovnu vakcinaciju u Sarajevu: Forto otkrio kako će se odužiti Srbiji

Nemojte propustiti

Premijer Forto kaže da korespodencija između Vlade KS i Vlade Srbije traje već neko vrijeme, a da će se za ove vakcine odužiti.

Haris Vranić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo danas se zahvalio na donaciji vakcina iz Srbije. Istaknuo je da je zdravstveni sistem ovog kantoan spreman za masovnu vakcinaciju.

– Ministarstvo zdravstva, Vlada i Zavod za javno zdravstvo su spremni za masovnu vakcinaciju, Centar u Zetri je u pripremi i mi smo spremni za vakcinaciju. Putem aplikacije građani biti pozvani na vakcinisanje, a sve u skladu s dostupnim količinama. Niko neće ostati uskraćen za vakcinu, ali ovo je ograničena količina. Ovo je 10.000 vakcina, a prijavilo se više od 58.000 građana. Mi i dalje radimo na nabavci novih količina, kazao je Vranić.

Na aerodromu u Sarajevu, prisutan je bio i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, koji se također zahvalio srbijanskoj vladi zbog vakcina AstraZeneca koje će biti dovoljne za imunizaciju 10.000 građana te istakao kako će se ovaj grad simbolično odužiti Srbiji.

Premijer Forto kaže da korespodencija između Vlade KS i Vlade Srbije traje već neko vrijeme, a da će se za ove vakcine odužiti.

– Vlada KS će svojom gestom propratiti ovu donaciju tako što ćemo u protivrijednosti vakcina uručiti paket Republici Srbiji gdje ćemo mi njima uručiti neki paket. Vjerovatno će se raditi o dolasku u KS i odsjedanju u našim hotelima na račun Vlade preko vaučera, rekao je Forto.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Slovenija se ubrzano vraća u “normalu”, zelena faza već početkom juna

Ulazak u zelenu fazu znači da se broj dnevnih zaraza smanjio na manje od 300 te donosi skoro potpunu...

Možda vas zanima i ovo