Sve vijesti iz svih uglova: N1 startuje od danas | | Bh-index

Sve vijesti iz svih uglova: N1 startuje od danas

TV    Datum: 30.10.2014.    
Autor: Redakcija


news-2014-October-n1_srbija_214391044

N1 prva regionalna dvadesetčetvorosatna news platforma i ekskluzivni CNN partner za region počinje sa emitovanjem programa 30. oktobra. Startovanjem N1 TV kanala, istovremeno će biti pokrenuti i n1info.com news portal, kao i aplikacije za IOS, Android i Windows.

N1 news platform ima tri regionalna centra– u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu, od kojih svaki ima svoju uređivačku politiku, novinare, TV studio, web i mobilnu platformu. Sva tri studija proizvodiće tri odvojena sadržaja koji će se spajati u jedanre gionalni program kada su u pitanju informacije koje budu interesovale publiku u sve tri zemlje.

Kao ekskluzivni partner CNN-a za region, N1 ćebiti u mogućnosti da emituje CNN program koji smatra relevantnim za gledaoce u regionu. Istovremeno ova saradnja omogućava CNN-u pristup izvještajima N1 reportera i N1 sadržajima iz cijelog regiona.

U svom timu, N1 je okupio medijske profesionalce sa višegodišnjm iskustvom u domaćim i internacionalnim medijskim korporacijama. Među njima su Brent Sadler, nekadašnji novinar CNN-a, sada direktor uredničkog kolegijuma N1 i Zoran Stevanović, direktor programa za region, sa dugogodišnjim iskustvom na CNN-u.

Direktori programa su: za Sarajevo Amir Zukić, za Hrvatsku Dubravko Melić, za Srbiju Jugoslav Ćosić. Regionalni direktori su i urednici i voditelji političkog talk – show programa

Gdje će moći da se gleda N1?

U BiH i Sloveniji N1 kanal gledaoci će pratiti preko operatera Telemach i platforme Total TV, u Hrvatskoj preko operatera MAXtv i VIP Net i platforme Total TV, u Crnoj Gori i Makedoniji preko platforme Total TV, a u ostalom dijelu Evrope i svijeta preko Nettv.plus i platforme Total TV. Kanal N1 će u Srbiji moći da se gleda peko operatera: SBB, KDS i JET, preko platformi D3 i D3i, Total TV-a i Beogrid network. Kanal N1 će u BiH biti dostupan preko operatera Telemach i to u osnovnoj analognoj i digitalnoj ponudi.

Podsjećamo da će N1 biti dostupan i putem drugih vidova savremene komunikacije – N1 news portala na adresi www.n1info.com, IOS, Android i Windows aplikacije.

Kolegama sa N1 želimo puno sreće i uspjeha u radu.


Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.