Petak, 25 lipnja, 2021

Sve više „čuvatelja beba“u Americi

Nemojte propustiti

Bolnice u San Antoniju i Massachusettsu razvile su program „čuvatelja beba“.

Svi znamo da opojna sredstva imaju užasan učinak na ljude, ali uvijek se dodatno napominje kako postoje i grozne posljedice za plod koji nosi trudnica koja koristi droge.

Nakon serije lažnih članaka koji kažu da samo mali postotak opijata dolazi do djeteta, prije nekoliko su godina izbačeni članci koji ipak govore istinu: uticaj droge na dijete je svakako užasan.

Zamislite ovaj scenarij: dijete prima opijate preko majke, a onda kad je rođeno ulazi u apstinencijsku krizu jer više ništa ne dobiva preko majke. Ovaj je scenarij u Americi i previše poznat.

Bolnice u San Antoniju i Massachusettsu razvile su program „čuvatelja beba“. Oni stalno brinu za njih, njišu ih i umiruju te im pokušavaju olakšati ovo teško razdoblje.

Osim što je ova situacija opasna za dijete (ono može dobiti napadaje, moždani ili srčani udar…), također iziskuje puno „dodira“ i „lične pažnje“ kako bi se dijete smirilo pa dobrovoljci pomažu nevinoj djeci da prebrode ovu krizu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nema više “prava konstitutivnih naroda”: Evropski parlament usvojio rezoluciju o Bosni i Hercegovini

Evroparlamentarci su također pozvali na provedbu presuda Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH "bez odgode". Evropski parlament...

Možda vas zanima i ovo