Srijeda, 26 siječnja, 2022

Svečano ispraćen olimpijski tim Bosne i Hercegovine

Nemojte propustiti

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine danas je organizovao svečani ispraćaj za olimpijski tim Bosne i Hercegovine.

Na olimpijskim igrama u Londonu, koje počinju 27. jula, Bosnu i Hercegovinu predstavljat će šestero sportista: Kemal Mešić i Lucia Kimani (atletika), Ensar Hajder i Ivana Ninković (plivanje), Amel Mekić (džudo) i Nedžad Fazlija (streljaštvo).

Bh. sportisti su na današnjem ispraćaju naglasili da su počastvovani što će predstavljati BiH na najvećem sportskom događaju, te da će učiniti sve da ostvare dobre rezultate.

“Imali smo kvalitetne pripreme i s nestrpljenjem očekujemo takmičenje. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate”, naglasio je Amel Mekić, koji će nositi zastavu BiH na ceremoniji otvaranja igara.

Bh. delegacija u London putuje 25. jula u 6.30 sa sarajevskog aerodroma, dok je dan kasnije predviđena ceremonija dizanja zastave BiH u olimpijskom selu. Otvaranje OI u Londonu je 27. jula u 21 sat.

Prva na borilište od bh. sportista izaći će plivačica Ivana Ninković, koja će 29. jula nastupiti u kvalifikacijama na 100 m prsno.

Nedžad Fazlija će prvi nastup imati 30. jula u gađanju zračnom puškom 10 m, a tokom OI-a na borilište će izaći još dva puta. U gađanju malokalibarskom puškom 50 m Fazlija će nastupiti 3. augusta, a tri dana kasnije u gađanju malokalibarskom puškom 50 m trostav.

Plivač Ensar Hajder nastupa 1. augusta u kvalifikacijama na 200 metara mješovito, dok će džudist Amel Mekić nastupiti 2. augusta u kategoriji do 100 kg. Bacač kugle Kemal Mešić na borilište će izaći 3. augusta.

Olimpijske igre bit će zatvorene 12. augusta, a povratak bh. delegacije u Sarajevo planiran je 14. augusta.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Austrijski “Heute”: Niko ne donosi više korone od Bosanaca

Dobra vijest je, piše Heute, što su se slučajevi zaraženih koronom među putnicima koji se vraćaju iz gotovo svih...

Možda vas zanima i ovo