Petak, 5 ožujka, 2021

Svečano ispraćen olimpijski tim Bosne i Hercegovine

Nemojte propustiti

Čerkez upravo saopštio: Situacija je izuzetno loša; Nekoliko dana nas dijeli od lockdowna

Goran Čerkez ističe da zdravstveni sistem nije nikad bio u težoj situaciji i da je veliki broj oboljelih među...

Forto predstavio nove mjere: Zbog pogoršane epidmiološke situacije uvode se Covid redari, produžuje se period trajanja izolacije na 14 dana

Zaključkom Vlade KS je zatraženo donošenje mjere kojom će svaka osoba koja ulazi u BiH biti obavezna posjedovati PCR...

Meteorolog Sladić najavio dolazak snijega u BiH: Evo kada i gdje će padati

Nedim Sladić, meteorolog, rekao je za medije da će predstojeća promjena vremena u Bosni i Hercegovini biti kratkotrajna. Kako...

Potvrđene jučerašnje najave: U bh. entitetu RS pooštrene mjere!

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj, zasjedao je Entitetski štab za vanredne situacije na kome su donesene nove...

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine danas je organizovao svečani ispraćaj za olimpijski tim Bosne i Hercegovine.

Na olimpijskim igrama u Londonu, koje počinju 27. jula, Bosnu i Hercegovinu predstavljat će šestero sportista: Kemal Mešić i Lucia Kimani (atletika), Ensar Hajder i Ivana Ninković (plivanje), Amel Mekić (džudo) i Nedžad Fazlija (streljaštvo).

Bh. sportisti su na današnjem ispraćaju naglasili da su počastvovani što će predstavljati BiH na najvećem sportskom događaju, te da će učiniti sve da ostvare dobre rezultate.

“Imali smo kvalitetne pripreme i s nestrpljenjem očekujemo takmičenje. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate”, naglasio je Amel Mekić, koji će nositi zastavu BiH na ceremoniji otvaranja igara.

Bh. delegacija u London putuje 25. jula u 6.30 sa sarajevskog aerodroma, dok je dan kasnije predviđena ceremonija dizanja zastave BiH u olimpijskom selu. Otvaranje OI u Londonu je 27. jula u 21 sat.

Prva na borilište od bh. sportista izaći će plivačica Ivana Ninković, koja će 29. jula nastupiti u kvalifikacijama na 100 m prsno.

Nedžad Fazlija će prvi nastup imati 30. jula u gađanju zračnom puškom 10 m, a tokom OI-a na borilište će izaći još dva puta. U gađanju malokalibarskom puškom 50 m Fazlija će nastupiti 3. augusta, a tri dana kasnije u gađanju malokalibarskom puškom 50 m trostav.

Plivač Ensar Hajder nastupa 1. augusta u kvalifikacijama na 200 metara mješovito, dok će džudist Amel Mekić nastupiti 2. augusta u kategoriji do 100 kg. Bacač kugle Kemal Mešić na borilište će izaći 3. augusta.

Olimpijske igre bit će zatvorene 12. augusta, a povratak bh. delegacije u Sarajevo planiran je 14. augusta.

 

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Čerkez upravo saopštio: Situacija je izuzetno loša; Nekoliko dana nas dijeli od lockdowna

Goran Čerkez ističe da zdravstveni sistem nije nikad bio u težoj situaciji i da je veliki broj oboljelih među...

Možda vas zanima i ovo