Srijeda, 22 ožujka, 2023

Svečanost u BiH: Gradonačelnik i saradnici postavili kućni broj

Autor:Index.hr

Nemojte propustiti

“Svečano postavljanjem pločice s kućnim brojem na Osnovnu školu u Svitavi simbolično je obilježen početak projekta “Izrada, dostava i ugradnja pločica s nazivima mjesta, ulica i kućnim brojevima s izradom registra prostornih jedinica na području grada Čapljine”.

Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić i njegovi saradnici okupili su se jučer pred osnovnom školom u Svitavi. Povod – svečano su otvorili kućni broj.

Čast da stavi pločicu s kućnim brojem na školu pripala je upravo Vidiću, kojem su okupljeni aplaudirali.

Naravno, gradska uprava je otvorenje kućnog broja uspjela prikazati kao komplikovan projekt s puno faza. Pa tako kažu: “Svečano postavljanjem pločice s kućnim brojem na Osnovnu školu u Svitavi simbolično je obilježen početak projekta “Izrada, dostava i ugradnja pločica s nazivima mjesta, ulica i kućnim brojevima s izradom registra prostornih jedinica na području grada Čapljine”.

To je prva faza, imaju oni još dvije.

“Projekt je podijeljen u više faza, tako da će se u ovoj fazi postaviti 3500 kućnih brojeva u 24 naseljena mjesta i naselja, od ukupnog broja oko 8500 kućnih brojeva u našem gradu. Pločice su izrađene od visokokvalitetnog materijala koji je otporan na sve vremenske uvjete i otporan na habanje. Dizajn pločica je rađen po uzoru na najbolje i najkvalitetnije pločice u regiji, s time da smo na pločice dodali grb grada i naziv naseljenog mjesta ili naselja”, nastavljaju hvaliti svoje pločice.

Bitno im je i napomenuti da se “za razliku od ostalih gradova u okruženju grad Čapljina može pohvaliti da je jedini grad koji svojim građanima neće naplaćivati postavljanje kućnih brojeva”.

Drugu i treću fazu gradski službenici opširno su opisali, no sve se da sažeti ovako – postavljat će još pločica, ali i saobraćajnih znakova.

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Hrvatskoj optužena dvojica policajaca da su kriminalcima iz BiH, Srbije i Crne Gore za novak dojavljivali ‘potjernice’ i omogućili boravak u EU

Nezakonitosti su se događale od sredine 2019. do juna 2022. Protiv dvojice hrvatskih graničnih policajaca podignuta je optužnica zbog sumnje...

Možda vas zanima i ovo