Četvrtak, 21 listopada, 2021

Švedski mediji o akciji SIPA-e: Bomba nije bila namijenjena za terorizam, naručena je od mafije

Nemojte propustiti

svedski-mediji-o-akciji-sipae-bomba-nije-namijenjena-za-terorizam-to-je-obracun-mafije_1426330416

Uprkos prvobitnim informacijama da se radi o terorizmu, policija u Švedskoj tvrdi da bomba koja je napravljena u BiH i koja je trebala biti prebačena u Švedsku nije bila namijenjena za teroristički napad, javlja Patria.

Adreas Fahlen, iz odjela za odnose sa javnošću policije u Švedskoj, za švedski list Expressen izjavila je da sve to nema nikakve veze sa terorizmom.

“Sve je povezano sa kriminalnim bandama u južnoj Švedskoj” – rekao je Andreas Fahlen.

Prema švedskoj policiji koja je učestvovala u akciji, bomba nije namijenjena terorističkom napadu. Prema njima, bombu su naručile bande.

Švedsko ministarstvo vanjskih poslova nema informacija o hapšenju navodi list Expressen, i prenosi izjavu Johan Tegela iz press odjela ovog ministarstva:

“Primijetili smo izvještaje iz medija. Ministarstvo vanjskih poslova nema informacija o događaju, ali ćemo proučiti podatke.”

Podsjetimo, SIPA je jučer uhapsila 5 osoba pod sumnjom za terorizam, te je saopšteno da je SIPA sarađivala sa policijskim službama Holandije i Švedske.

Prema informacijama koje je objavila SIPA, osumnjičeni su uhapšeni kada su pokušali napustiti BiH sa bombom u automobilu. Tri osobe su uhapšene na granici, dok su još dvije uhapšene u Sarajevu. Uhapšene osobe su osumnjičene da su napravili bombu u Bosni i Hercegovini prema narudžbi iz Švedske, i da im je bio plan da bombu dostave u Švedsku.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo