Subota, 4 prosinca, 2021

Švedski vodeći virusolog priznaje greške, ali ne odustaje od ove stragedije: Dugoročno je puno efikasnija

Nemojte propustiti

Švedski virusolog je priznao da se virus u staračkim domovima u ovoj državi, u kojima je zabilježena polovina od 2.586 smrtnih slučajeva, širi brže nego u drugim zemljama, ali je rekao da nije jasno zašto je tako

Anders Tegnel, vodeći virusolog u Švedskoj, zemlji koja je jučer zabilježila skoro rekordan broj novih slučajeva korona virusa, priznao je određene greške u reagovanju na krizu.

Kaže da je učinjeno premalo da bi se zaštitili ljudi u domovima za stare, ali je istakao da i dalje misli da to što su ugostiteljski objekti ostali otvoreni nije bilo pogrešno.

Anders Tegnel

Tegnel je priznao da se virus u staračkim domovima u Švedskoj, u kojima je zabilježena polovina od 2.586 smrtnih slučajeva, širi brže nego u drugim zemljama, ali je rekao da nije jasno zašto je tako, prenosi londonski Sun.

Ipak, Tegnel, koji je na početku vjerovao da će virus ostati u Vuhanu, ne odustaje od strategije “bez mjera zatvaranja”, za koju se u Švedskoj vjeruje da je dugoročno efikasnija.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo