Nedjelja, 1 kolovoza, 2021

Svekrva nesretne Slađane: Samo je uspio da kaže “mama”

Nemojte propustiti

PRIJEDOR – Samo je uspio da kaže “mama”, i nastao je tajac. A onda je dugo plakao. Tek poslije više minuta jecajući je nekako uspio da mi saopšti “naše Slađane više nema. Ugušila se u bazenu spasavajući našeg sina!…”, bilo je sve što je sin Damir (35) nekako uspio da izusti, prije nego što je ispustio slušalicu.

Ovim riječima, vidno pogođena bolom zbog gubitka snahe Slađane, Lela Vrhovac (64) iz Prnjavora u ponedjeljak prepričala telefonski razgovor sa sinom Damirom, koji joj je saopštio tragičnu vijest iz Austrije. Riječ je o tragičnom heroju majci, tridesettrogodišnjoj Prnjavorčanki Slađani Vrhovac, koja se udavila na bazenu u Inzbruku pokušavajući da spasi sedmogodišnjeg sina Mihajla koji je odjednom potonuo, pišu ”Novosti”.

Prema za sada dostupnim informacijama, djeca su odmah skočili u vodu. Odjednom je, međutim, sedmogodišnji dječak počeo da se davi. Kada je krenuo da tone majka je odmah pojurila da ga spasi. Bez razmišljanja je skočila u bazen i zaronila da izvuče dijete. Nažalost, više nije isplivala na površinu. Tada su djeca počela da vrište i dozivaju pomoć. Četiri spasioca su iz vode izvukli najprije dijete, a zatim i nepomičnu majku. Svi pokušaji da je reanimiraju bili su bezuspješni. Preminula je u bolnici u Inzbruku, a prema nalazu ljekara, imala je srčani udar. U vrijeme tragedije suprug Damir je bio na poslu.

Mnogi su i u ponedeljak posećivali kuću u Ulici Stefana Nemanje broj 5, izjavljujući Damirovim roditeljima saučešće.

”Slađana je bila najbolja i najplemenitija osoba koju smo poznavali. To je potvrdio i ovaj tragični događaj, kada je žrtvujući svoj život pokušala da spasi svog i našeg Mihajla. Bukvalno je živjela 100 na sat, kao da je slutila da će joj život biti prekratak. Strašno je što su njeni sinovi Sergej i Mihajlo izgubili takvu majku heroja”, kažu Damirovi roditelji, Gostimir i Lela.

Povodom tragične smrti Slađane Vrhovac, koja će biti sahranjena u utorak na crkvenom groblju u Sefeldu, oglasio se i Verner Fišer, gradonačelnik Sefelda, koji je rekao da je njena smrt sve pogodila.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sarajevo: Za dva dana utrošeno samo 4.100 vakcina, a toliko je bilo planirano po jednom danu

Iako se očekivalo da će odziv građana biti daleko veći, naročito zbog kritika vlastima što nema vakcina i sporog...

Možda vas zanima i ovo