Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Sven ostvario rekordnu pobjedu u “Potjeri”, lovac mu poručio: Ovo nema smisla ni igrati

Nemojte propustiti

Zadranin je briljirao postavivši rekord od čak 22 koraka, odnosno 21 pitanje na koje je tačno odgovorio, a koja je lovac trebao sustići.

Pljušte reakcije na pobjedu Zadranina Svena Marcelića (43), profesora hrvatskog jezika i književnosti i sociologije, koji je osvojio 115.000 kuna (blizu 30 hiljada KM) nakon što je u završnoj potjeri skupio zapanjujuća 22 koraka (21 tačan odgovor) i pobijedio lovca Krešimira Sučevića Međerala.

Sven koji je bio i kapiten svoje ekipe u brzopoteznoj minuti je imao devet tačnih odgovora i osvojio iznos od 31.500 kuna (blizu 8 hiljada KM), odlučivši se zatim za višu ponudu koju je bez problema osvojio.

Imao čak 22 koraka prednosti

Na kraju, ostao je jedini koji je stigao do završne potjere, a tamo je još jednom pokazao nevjerovatno znanje. Iako se ponekad zna desiti da i cijeloj ekipi izmakne pobjeda u posljednjim sekundama igre, to nije bio slučaj i za Svena.

Zadranin je briljirao postavivši rekord od čak 22 koraka, odnosno 21 pitanje na koje je tačno odgovorio, a koja je lovac trebao sustići.

Kroz studio se prolomio aplauz, a kada je na scenu nastupio Krešo, koji inače vrijedi za lovca s čijim se znanjem najteže izboriti, ni sam nije skrivao oduševljenje.

– Čestitam vam na 115.000 kuna, ovo nema smisla ni igrati – rekao je Krešo kroz smijeh.

Lovac je podsjetio da se ovakvi rezultati ne viđaju ni na probama emisije, gdje se čitaju pitanja korištena u prijašnjim emisijama.

– Ni grupa nije nikad došla do 22 koraka prednosti – rekao je voditelj Joško Lokas kojem je to potvrdila i produkcija.

Tresao ga adrenalin

Za hrvatske medije Sven je otkrio da ga je svo vrijeme “tresao adrenalin” te da je dobio neizravnu ponudu da bude lovac.

– Ja se bavim drugim stvarima, ja sam naučnik prije svega i uvijek mi je to dobar način da budem informisan o raznim stvarima. Biti lovac nije nešto što bih rado radio, pogotovo u sedmičnom ritmu… Vjerovatno bi to finansijski bilo bolje nego kao profesor na fakultetu, ali što se tiče svih drugih stvari ne vidim se baš u tome – rekao je on za zadarski.hr.

Važno je napomenuti da je ovo prvi put, u devet sezona emitiranja “Potjere”, da se dogodila ovakva pobjeda.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Oglasila se profesorica engleskog u Tehničkoj školi u Trsteniku koju su učenici maltretirali: “Ni roditelji mi se nisu izvinili”

„Dirnuta sam, veoma mi znači podrška kolega. Sindikati će nastaviti da rade i na ovome neće stati. Još uvijek...

Možda vas zanima i ovo