Petak, 14 svibnja, 2021

Svetlana Cenić: Ljudi, zviždite, pištite, lupajte u šerpe i doboše…Neka se i vaš glas konačno čuje

Nemojte propustiti

O protestima u Sarajevu, Banjaluci i drugim bh. gradovima, svoje mišljenje je, za Dosije.ba, iznijela Svetla Cenić, jedna od najpoznatijih ekonomskih eksperata u Bosni i Hercegovini.

Svetlana Cenić (Foto: Arhiv)
Svetlana Cenić (Foto: Arhiv)

“Neko će reći bebeći protest, neko studentski, zavisi na kojoj strani dejtonske ogradice se dešava. Poodavno rekoh da je BiH kao pretis-lonac ili Papenov lonac. Dugo se sabijalo sve pod pritiskom. Dugo se strahom stvarao prividni socijalni mir. A onda je počelo da šišti i pišti. I tek će da propišti. Što se vlast više vadi nekim urotama ili fingiranjem podrške, kako koja partija, to više pišti. Najveće razočarenje će mi biti ako se narod primi opet na nacionalne priče. Nema takvih. Ima samo nezadovoljstvo koje je kuvalo, kuvalo, kuvalo… I sad počinje da baca ključ. U svakoj zemlji protesti su način da se natera vlast na razmišljanje, ako već odbijaju dijalog ili ako već neće da i odrade plate koje primaju. Zašto bi BiH bila izuzetak? Zašto odmah strah da će to prerasti u nešto drugo?! Ama, ne dajte se, ljudi, i zviždite, pištite, lupajte u šerpe i doboše… Neka se i vaš glas konačno čuje.”

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Haški sud: Odbijen prigovor na odluku da zločinac Karadžić služi kaznu u Velikoj Britaniji

Advokat Robinson je podsjetio da su trojica muslimanskih ekstremista 2010. u britanskom zatvoru Wakefield noževima izboli generala Vojske RS...

Možda vas zanima i ovo