Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Svetlana Cenić o Izetbegovićevoj izjavi o srpskom narodu: Dajte mi recite gdje je ta rečenica, ili gledam pogrešan klip

Nemojte propustiti

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA gostovao je u četvrtak u “Dnevniku D” Federalne televizije. U intervjuu je bilo govora i o Miloradu Dodiku, biračima koji ga podržavaju, narodima…

Odmah poslije emisije uslijedile su burne reakcije koje se ni danas ne stišavaju a većina se referira na “spornu izjavu” Izetbegovića da je navodno rekao da su Srbi loš narod.

Svetlana Cenić aludirala je da je ova izjava loše interpretirana.

– Ja preslušala bar pet puta. Nisam našla tu rečenicu da su Srbi loš narod, a jesam da govori o Dodiku i glasačima koji podržavaju njegovu retoriku. Uostalom, mnogo glasača podržava i Izetbegovićevu retoriku i poteze. Dajte mi recite gde je ta rečenica ili gledam pogrešan klip – napisala je Cenić na Twitteru.

Cenić se ubrzo oglasila još jednom objavom na Twitteru.

– Lepo napišem da mi se nađe ta rečenica, a ne da mi se slobodno interpretira ili tumači šta je novinarka ustvari pitala. Stižu etikete. Blok, jer mi ne trebaju partijski tumači i Srbende. Nisam fan ni ovih ni onih, a moje srpstvo ne dozvoljavam nikome da tumači – dodala je profesorica Cenić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Čović najavio ‘osvježenje’: HDZ ima pet kandidata za Predsjedništvo, lako ćemo se dogovoriti

Čović je poručio kako će početkom iduće sedmice razgovarati s povjerenikom za proširenje EU Oliverom Varhelyijem u Briselu. HDZ BiH...

Možda vas zanima i ovo