Srijeda, 5 svibnja, 2021

Svetlana Cenić u cijelosti ogolila priču Milorada Dodika o mirnom razlazu i objavila izjavu koja slavi šesti rođendan

Nemojte propustiti

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik već godinama prijeti otcjepljenjem RS-a, držeći tako cijeli državu taocem svojih političkih akrobacija. Međutim, od tog njegovog žongliranja do sada nije bilo ništa, a tako će najvjerovatnije ostati i u budućnosti.

Podsjećajući na jednu Dodikovu izjavu, koja ovih dana “slavi” šesti rođendan, ekonomistica i analitičarka Svetlana Cenić je pokazala i dokazala koliko Dodik zapravo priča “uprazno”, te da i oni koji iščekuju i raduju se otcjepljenju RS-a, isto kao i oni koji strahuju od njega, to čine uzalud.

Iz ove Dodikove izjave je posve jasno da je ono u šta se najvišee uzdaju domaći političari upravo kratko pamćenje njihovih glasača.

– 26.04. 2015.

“Ukoliko do 2017. ne bude vidljivih i osjetnih elemenata stabilizacije RS u skladu sa Ustavom, a to znači da se mnoge otete nadležnosti moraju vratiti, da će u 2018. godini RS provesti referendum o svom statusu i utvrditi svoj status.” Milorad Dodik, napisala je Cenić na Twitteru.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo