Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Svi koji se vraćaju iz inostranstva moraju u dvonedeljni karantin: Od 1. septembra, s ciljem suzbijanja zaraze, Mađarska zatvara granice

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

– Mađari koji se vraćaju u zemlju sami će finansirati troškove testiranja. Neće im to plaćati država- rekao je šef kabineta premijera.

Mađarska će u potpunosti zabraniti pristup svojoj teritoriji strancima počev od utorka, 1. septembra, kako bi smanjila broj zaraženih koronavirusom, saopštila je tamošnja vlada.

– Od 1. septembra stranim državljanima neće biti dozvoljen ulazak na teritoriju Mađarske. Mađarski državljani koji se vraćaju iz inostranstva moraće u dvonedeljni karantin ili će morati da dostave dva negativna testa na koronavirus- izjavio je šef kabineta premijera Gergely Gulyasa.

Prema njegovim riječima, postoji opasnost od virusa a većina novih zaraza stranog je porjekla.

– Mađari koji se vraćaju u zemlju sami će finansirati troškove testiranja. Neće im to plaćati država- rekao je Đuljaš.

Dodao je da je prema epidemiološkoj klasifikaciji, Mađarska označena zelenom bojom, dok ostale zemlje prelaze u crveno.

Mađarska vlada će o detaljima novih mera raspravljati 29. avgusta.
Očekuje se da će granice biti zatvorene tokom septembra.

U Mađarskoj koja broji oko deset miliona stanovnika, ima oko 5.500 zaraženih koronavirusom od kojih je 614 osoba preminulo.

Više s weba

Izdvajamo

Željko Komšić kod pape Franje

Nakon audijencije kod pape Franje, predsjedavajući Predsjedništva BiH sastat će se sa kardinalom Pietrom Parolinom Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Možda vas zanima i ovo