Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

Svi raspoloživi vaučeri Vlade FBiH na platformi odmoriubih.ba već rezervisani: Turistički radnici zadovoljno trljaju ruke

Nemojte propustiti

Najmanji turistički paket koji se mora kupiti je 250 KM. Dakle, osoba koja uplati 50 dobit će 200 KM. Ovaj program će trajati dok se ne utroše dva miliona maraka, a najkasnije do 31. decembra. 

Turistički vaučeri od 200 KM, koje je osigurala Vlada FBiH, dostupni su od 8. augusta, a mogu se koristiti do kraja ove godine. Među ponuđenim turističkim paketima je nekoliko hotela u Mostaru, a ekipa Oslobođenja i O kanala provjerila je koliko su domaći turisti zainteresovani za odmore u ovom hercegovačkom gradu, kojeg je i CNN uvrstio među najljepše male gradove u Evropi.

Na online platformama kupi.ba, te citydeal.ba mogu se pronaći turistički paketi i iskoristiti vaučeri od 200 KM koje je osigurala Vlada FBiH. Treća platforma na kojoj je bilo moguće kupiti vaučer bila je odmoriubih.ba. Na ovoj platformi je naglašeno kako su svi raspoloživi vaučeri iskorišteni i trenutno nije moguće izvršiti kupovinu ponuda sa vaučerima na ovoj stranici.

”S obzirom na to da je određeni broj kupaca odabrao plaćanje uplatnicom, u procesu smo obrade pristiglih uplata te ukoliko se ispostavi da neki od kupaca nije dostavio uplatnicu na vrijeme, vratit ćemo taj vaučer u prodaju u skladu sa pravilima”, saopšteno je na stranici Odmori u BiH.

Najmanji turistički paket koji se mora kupiti je 250 KM. Dakle, osoba koja uplati 50 dobit će 200 KM. Ovaj program će trajati dok se ne utroše dva miliona maraka, a najkasnije do 31. decembra. Iz federalnog Ministarstva okoliša i turizma se nadaju kako će se na ovaj način motivisati građani da posjete sve ljepote BiH.

”S obzirom na to da sam ja, kao i većina ostalih ljudi, posjetila više evropskih zemalja i gradova, nego bosanskohercegovačkih, radujem se tome. Bit će od velike pomoći. Mislim da će još više oživjeti turizam, a Mostar je inače jedan od najposjećenijih gradova u BiH, tako da se iskreno radujem ovome”, rekla nam je Irma Nametak.

Među turističkim paketima našao se i hotel Pasha u Mostaru, a djelatnici ovog objekta navode kako je velika zainteresovanost za posjetu ovom gradu.

”Upiti stižu od jutros, doduše otkako sam došao u smjenu, zasigurno da su povećali obim posla, ali u konačnici to će se i isplatiti. Bit će od velike pomoći, pogotovo u usporedbi s prošlom godinom. Prošle godine su i sami gosti bili pomalo u grču, što zbog antigen-testa, što zbog mjera koje su se morale poštovati, tako da je ove godine nastupila ekspanzija u turizmu, a dokaz tome je i obim posla, kao što sam rekao, u smislu poziva i zainteresovanosti za ovu ponudu”, rekao nam je Đani Fejzić, djelatnik hotela.

Semir Tucaković, vlasnik motela Emen, navodi kako su proteklih dana imali povećan broj upita za rezervacije i dostupne vaučere. Poput Mostara, velika je zainteresovanost i za ostale bh. gradove.

Samo dan nakon što su turistički vaučeri postali dostupni stanovnicima FBIH, Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići zaprimio je preko 2 hiljade upita o raspoloživosti smještaja.

Građani su pokazali izuzetnu zainteresiranost za smještajne kapacitete ALL INCLUSIVE centra koji se nalazi na području opštine Olovo. Smještajni kapaciteti u mjesecu augustu su već u potpunosti popunjeni.

“Veoma smo zadovoljni interesovanjem građana i rezervacijama. Potrudili smo se da kreiramo što povoljniju ponudu za naše korisnike i ona uključuje sve što naš centar inače nudi. Od samog početka smo podržali ideju Vlade Federacije BiH i zaista nam je drago da je urodila plodom“ – govori tehnički direktor, Džanin Džakmić.

Međutim, velika zainteresiranost izazvala je i probleme a ponajviše je to rezultat nedovoljnog informisanja građana o uslovima i načinu korištenja vaučera. “Procedura kupovine i korištenja vaučera dosta je nejasna većini naših kupaca. Ulažemo maksimalne napore kako bi rezervaciju smještaja učinili što jednostavnijom i lakšom za naše potencijalne goste. Uz to i tehnički problemi sa kupovinom vaučera putem platformi i preopterećenost vlastitog sistema dodatno otežava naš posao” – objašnjava Kenan Hodžić, direktor prodaje.

Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići moli sve potencijalne goste za strpljenje i razumijevanje. Na sve upite i rezervacije će biti blagovremeno odgovoreno i radujemo se Vašoj posjeti – poručuju iz SRC Ajdinovići.

Turistički paket sadrži minimalno jedno noćenje za jednu ili više osoba, ali samo jedna osoba može iskoristiti vaučer za kupovinu paketa. Osigurano je 10.000 vaučera, a već prvog dana rezervisana ih je većina. Prema evidenciji sa online platformi, velika je zainteresovanost za odmor u Mostaru i okolini.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tineke Strik: Pozdravljam rezultate izbora u BiH, Schmidt zakomplikovao proces

"Srdačno pozdravljam rezultate jučerašnjih izbora u Bosni i Hercegovini. Čini se da su mnogi građani odbacili etnonacionalističku korumpiranu politiku...

Možda vas zanima i ovo