Petak, 15 listopada, 2021

Svi sateliti koji kruže oko Zemlje na jednoj fotografiji

Nemojte propustiti

Foto: ESA
Foto: ESA

Iznad Zemljine atmosfere je postalo prilično gusto, zbog sve većeg broja satelita koji orbitiraju oko naše planete. Ove neverovatne fotografije satelita koji kruže oko Zemlje sad su dospjele i na internet

Vala Afshar, šef marketinga mrežne kompanije “Ekstrim Netvork”, je skoro postavio fascinantnu fotografiju na Twiter koja prikazuje svaki satelit u svemiru koji trenutno kruži oko Zemlje.

Dok se lagano pripremamo za eru kada će putovanja u svemir postati uobičajena, teritorije koje su pre samo nekoliko decenija bile neovlašćene mogle bi da postanu destinacija turista.

Foto: ESA
Foto: ESA

Čak i one koje ne interesuje putovanje u svemir, mogu da imaju uvid u beskrajno prostrantvo vasione zahvaljujći satelitima koji u sve većem broju kruže oko Zemlje.

Mobilni telefoni i navigacioni sistemi se oslanjaju na GPS satelite i satelitske antene. Televizijski operateri koriste satelite i komunikacione sisteme, i može se reći da je prilična “gužva” iznad Zemljine atmosfere.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo