Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Svi uhapšeni zbog kanabisovog ulja pušteni, branit će se sa slobode: ‘Moj klijent boluje od multipla skleroze, konvencionalni načini liječenja, nažalost, nisu mu pomogli’

Nemojte propustiti

Advokatica koja zastupa M.O. sinoć je potvrdila Faktoru da je Sud u Visokom u odnosu na njenog branjenika odbio prijedlog Tužilaštva.

Općinski sud u Visokom odbio je prijedlog Tužilaštva ZDK za određivanje pritvora policijskom službeniku M.S., koji je uhapšen u sklopu akcije “Meta”, te će se i on, kao i ostali iz ove akcije, u nastavku postupka braniti sa slobode.

M.S. Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona sumnjiči za produženo krivično djelo odavanje službene tajne i pripremanje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge.

Podsjetimo, nakon hapšenja osumnjičenih u akciji “Meta”, Tužilaštvo ZDK pritvor je zatražilo za M.S., kao i M.0. U prijedlogu je tužilac naveo da pritvor traži zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu utjecajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te zbog bojazni od ponavljanja krivičnog djela.

Advokatica koja zastupa M.O. sinoć je potvrdila Faktoru da je Sud u odnosu na njenog branjenika odbio prijedlog Tužilaštva.

Istaknula je da se njen branjenik ni na koji način nije bavio prodajom bilo kakvih zabranjenih supstanci, a posebno ne naročito prometom opojnih droga kako mu se stavlja na teret, te pojasnila da on boluje od multipla skleroze, te da mu konvencionalni načini liječenja, nažalost, nisu pomogli.

Pojasnila je da oboljeli od multipla skleroze i drugih bolesti, naročito autoimunih, vrlo često u praksi koriste CBD ulje kako bi ublažili simptome bolesti i olakšali sebi život.

Nažalost to nije regulirano pozitivnim propisima u BiH, dok je u regiji to legalizirano – kazala je.

Podsjetimo, nakon krim-obrade, na slobodu je puštena Dž. G.O., supruga M.O. za koju nije ni tražen pritvor, kao i još nekoliko osoba koje su u sklopu ove akcije bili privedeni u službene prostorije MUP-a ZDK.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Čavušoglu: Ako hoće u NATO, Finska i Švedska da prestanu da podržavaju teroriste

Stav Turske može predstavljati prepreku jer svaka odluka o proširenju NATO zahtijeva jednoglasno odobrenje svih 30 država članica. Turski ministar...

Možda vas zanima i ovo