Srijeda, 8 prosinca, 2021

Svi žele dodirnuti njegov rep: Ima 18 cm i vjeruju da donosi blagostanje – FOTO

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Mnoge žene koje nisu mogle ostati trudne, rodile su nakon što su dodirnule rep 13-godišnjeg Indijca. Ipak, Arshid će ga odstraniti kako bi ustao iz invalidskih kolica

Indijskog tinejdžera Arshida Alija Khana (13) mještani gledaju poput Boga zbog repa od 18 centimetara. Postao je božanski simbol države Punjab.

Lokalno stanovništvo vjeruje kako je reinkarnirani hinduistički bog majmuna Hanuman i zovu ga Balaji. Međutim, Arshid se kreće u invalidskim kolicima i želi se riješiti repa kako bi mogao hodati.

– Ovaj rep dao mi je Bog. Obožavaju me jer se molim Bogu i ljudima se želje ispunjavaju. Ne osjećam se ni dobro ni loše jer imam rep – rekao je Arshid. Otac mu je umro dok je imao četiri godine, a majka se preudala. Brigu o njemu preuzeo je djed Iqbal Qureshi i dva ujaka.

rep-djecakl2

– Kad je počeo govoriti, samo je izgovarao ime božje i to iz raznih religija. Tada sam shvatio da u njemu postoji nešto božansko – rekao je djed. Njihov dom pretvoren je u hram. Sljedbenici ga posjećuju i dodiruju rep za sreću. Često mu dolaze i parovi koji ne mogu imati djece. Nakon što ih blagoslovi, žena zatrudni.

Arshid teško usklađuje svoje božje obaveze sa školom i igranja s prijateljima.

– Nitko me ne zeza. Svi ga samo žele vidjeti – rekao je.

Liječnici ne znaju odgovor. Jedni tvrde kako ima oblik spine bifide, drugi kako ima krhke kosti, a treći kako je riječ o izraslini iz kralježnice koju je uzrokovao rast. Ako je oblik spine bifide može dovesti do potpune paralize. Sljedeći tjedan posjetit će kirurga koji mu je predložio operaciju. Međutim, obitelj nije sigurna. Radije bi da zadrži rep nego riskirali da ode na opasnu operaciju.

– Ali, na Arshidu je da odluči. Ako ga se želi riješiti, nama ne smeta – rekao je djed, a dječak dodao:

– Liječnici mi mogu ukloniti rep, ali ljudi će i dalje vjerovati u mene.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Grlić Radman poručio Milanoviću: Genocid je genocid, tu se ne propitkuje broj žrtava! Postoji samo genocid!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je u nekoliko navrata komentarisao genocid u Srebrenici prvenstveno nakon što je HDZ uz SNSD...

Možda vas zanima i ovo