Subota, 2 ožujka, 2024

Švicarci šokirali svijet tenisa: Đoković bi zbog Rusa mogao bojkotovati najveći turnir

Autor:Klix.ba

Preporučeno

Blick je kontaktirao i nekadašnjeg Novakovog trenera Nikolu Pilića koji također smatra da bi Đoković mogao propustiti Wimbledon.

Ugledni švicarski Blick prenosi da najbolji teniser svijeta Novak Đoković razmišlja o propuštanju najvećeg turnira u svijetu tenisa Wimbledona.

Đoković je u nekoliko navrata naglasio kako se sport i politika ne bi trebali miješati te je pružio podršku ruskim i bjeloruskim teniserima koji neće moći da učestvuju na predstojećem Wimbledonu zbog agresije njihovih država na Ukrajinu.

No, Đoković bi mogao otići i korak dalje. Naime, Blick prenosi da Đoković razmišlja o bojkotu “svjetskog prvenstva u tenisu” jer na njemu neće učestvovati Rusi i Bjelorusi.

To bi bodovno bio novi ogroman udarac za Đokovića koji je već propustio Australian Open. To bi značilo da ne može braniti bodove s dva Grand Slam turnira koja je osvojio prošle sezone.

Blick je kontaktirao i nekadašnjeg Novakovog trenera Nikolu Pilića koji također smatra da bi Đoković mogao propustiti Wimbledon.

“Svi teniseri bi trebali zauzeti stav. Ukoliko oni ne igraju, nećemo ni mi. Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi organizatori Wimbledona reagovali”, rekao je Pilić.

Bez obzira da li se pisanje Blicka ispostavi tačnim, ovakav rasplet bio bi nezapamćen udarac za Đokovića na kojeg bi se sam odlučio.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas